Χαρ. Γώγος: Είμαστε πλέον στα όρια του συναγερμού… Ποια νέα μέτρα συζητούνται…

0
491

Στα μέτρα που βρίσκονται στο τραπέζι των λοιμωξιολόγων αναφέρθηκε ο καθηγητής και μέλος της επιτροπής Λοιμοξιολόγων κ. Χαράλαμπος Γώγος , μετά το αρνητικό ρεκόρ των 269 κρουσμάτων που καταγράφηκε χθες Τρίτη 18 Αυγούστου 2020.

Όπως δήλωσε ο ίδιος στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ συζητούνται μεταξύ άλλων το 8ωρο κλείσιμο μαγαζιών, η οριζόντια χρήση μάσκας, το κλείσιμο μπαρ και εκδηλώσεων.

Για το εμβόλιο της Οξφόρδης ανέφερε ότι «…είναι η λύση της ανοσίας και το θέμα είναι να είναι αποτελεσματικό στο 60-70% και να εφαρμοστεί στο 70% ώστε να αποκτηθεί η ανοσία της αγέλης. Μένει να δούμε από τις μελέτες πόσο ασφαλές είναι και πως θα λειτουργήσει στις ευπαθείς ομάδες στις οποίες θα γίνει πρώτα» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, αναφορικά με το σημερινό αρνητικό ρεκόρ των κρουσμάτων (269) υπογράμμισε πως «…τα πράγματα είναι στα όρια του συναγερμού και τα κρούσματα είναι σταθερά στα 200,  αυτή την στιγμή έχουμε ομάδα ατόμων που κυκλοφορούν και δεν ξέρουν ότι το έχουν…», επιβεβαιώνοντας αυτά που δήλωσε για τα χιλιάδες κρούσματα ασυμπτωματικών στην Ελλάδα.

«Το ζητούμενο είναι τα ημερήσια κρούσματα να γίνουν διψήφια»

Σχετικά με τον δείκτη μεταδοτικότητας στην Ελλάδα ανέφερε πως είναι λίγο παραπάνω από 1 και ότι το ζητούμενο είναι τα ημερησία κρούσματα να γίνουν διψήφια και να αποφύγουμε τα clusters.

Comments are closed.