Χαμόγελα, κόσμος και Happenings κέρδισαν τις εντυπώσεις – (φωτό)

0
528

φωτό: Ανδρέας Ανδρεόπουλος

Εμπορικά δεν μπορούμε να καταγράψουμε τι απέφερε για τους καταστηματάρχες το 1ο Φεστιβάλ αγορών και διασκέδασης, που συνδιοργάνωσαν ο Εμπορικός Σύλλογος Καλλιθέας με το Εμπορικό Επιμελητήριο Αθηνών και το Δήμο Καλλιθέας, όμως το γεγονός ότι υπήρξαν στιγμές όπου ο κόσμος συνωστίζονταν στα διάφορα happenings των εμπόρων έδωσαν την εικόνα μιας κάποιας κινητικότητας στην τοπική αγορά.

Το σίγουρο είναι πως ήταν μια ξεχωριστή νύχτα για την πόλη της Καλλιθέας που περισσότερο έδειχνε να θέλει να ευχαριστήσει τους καταναλωτές που στηρίζουν τα καταστήματα της πόλης όλο το χρόνο, παρά να ενισχυθούν τα ταμεία των Εμποροεπαγγελματιών.

Παράλληλα έδωσε την ευκαιρία στον κόσμο να συμμετάσχει σε ένα ξεχωριστό event για τα δεδομένα της Καλλιθέας, δίνοντας του την ευκαιρία να βγει στους εμπορικούς δρόμους, όπου είχαν προγραμματιστεί οι εκδηλώσεις, μετά από δύο χρόνια «απαγορεύσεων» και αυτό αποτυπωνόταν με τον πιο χαρακτηριστικό τρόπο στα πρόσωπα τους.

Ο κόσμος το διασκέδασε, συμμετείχε, σίγουρα αρκετοί ψώνισαν, και απόλαυσαν ένα ξεχωριστό βραδινό περίπατο που ήταν γιορτή για όλους και ανέδειξε τη σύγχρονη αντίληψη του εμπορίου που θέλει να προσελκύει τον καταναλωτή και όχι απλά να τον περιμένει.

Ιστορικά αξίζει να σημειώσουμε ότι τέτοιου επιπέδου εκδηλώσεις με την ονομασία «λευκές νύχτες» πρωτοεμφανίστηκαν στην Ελλάδα το καλοκαίρι του 2013 με πρωτοβουλία του δήμου Ιλίουκαι όπου στη συνέχεια αναπτύχθηκαν από τους Εμπορικούς Συλλόγους και άλλων Δήμων.Comments are closed.