Φ. Γεννηματά : Παλεύουμε μέσα στην κρίση να μείνει η όρθια η κοινωνία και ζωντανή η οικονομία…

Με την μέθοδο της τηλεδιάσκεψης συνεδρίασε η Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος.

Μετά το τέλος της συνεδρίασης, η Πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά, προχώρησε στην ακόλουθη δήλωση:

«Θέλουμε και παλεύουμε μέσα στην κρίση να μείνει η όρθια η κοινωνία και ζωντανή η οικονομία. Πάνω από όλα η ανθρώπινη ζωή. Έχουμε στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος μας το ΕΣΥ, τους εργαζόμενους σε αυτό και όσους είναι στην πρώτη γραμμή αυτής της μάχης. Διεκδικούμε να μην εγκαταλειφθεί κανένας άνθρωπος χωρίς τα στοιχειώδη, ιδιαίτερα οι οικονομικά ασθενέστεροι και οι άνεργοι. Στηρίζουμε με συνεχείς παρεμβάσεις και προτάσεις τους εργαζόμενους και τις επιχειρήσεις, ιδιαίτερα τους μικρομεσαίους, τους επιστήμονες, τους αγρότες για να μην καταρρεύσει η παραγωγική βάση. Διεκδικούμε το δικαίωμα στην Ελπίδα. Παλεύουμε για το σήμερα, προετοιμαζόμαστε για το αύριο.

Σε σχέση με την πανδημία στηρίξαμε με προτάσεις τις μάχες και σε πολλά μέτωπα, τον περιορισμό της εξάπλωσης της πανδημίας αλλά και τη στήριξη του ΕΣΥ».

Η κ. Γεννηματά επεσήμανε ιδιαίτερα τη δυσαρέσκεια ως προς της 150 παρεμβάσεις που έχει κάνει η ΚΟ και δυστυχώς όπως είπε, «οι θέσεις μας δεν προβάλλονται πάντα όπως πρέπει. Κάποιες φορές αποσιωπώνται ή διαστρεβλώνονται.

Έχουμε μπροστά μας ένα περίπου μήνα, σύμφωνα με εκτιμήσεις των ειδικών για να αρχίσει η σταδιακή επιστροφή στην καθημερινότητα. Σε αυτό το διάστημα δεν χαλαρώνουμε καθόλου. Μένουμε σπίτι. Οι προτάσεις μας για το τώρα, έχουν πια αναλυτικά διατυπωθεί. Τις εξειδικεύουμε όταν χρειάζεται.

Παρακολουθούμε στενά τις κυβερνητικές ενέργειες και παρεμβαίνουμε καθημερινά. Η δουλειά μας πρέπει να φτάσει σε όλους τους πολίτες».

Σε ότι αφορά τη φημολογία που έχει αναπτυχθεί για πρόωρες εκλογές, η κ . Γεννηματά ανέφερε ότι είναι αδιανόητο τούτες τις ώρες που δίνουμε τη μάχη για να σωθούν ζωές, να μιλάνε από το Μαξίμου με τους παπαγάλους τους για εκλογές. Αρνούμαι πραγματικά να συμμετέχω σε μια τέτοια συζήτηση. Αποτελεί θεσμική ύβρη στην αγωνία και την ανασφάλεια που βιώνουν οι Έλληνες πολίτες.

Comments are closed.