«Φιέστα για ανύπαρκτη ανάπλαση και παραχώρηση του πάρκου σε ιδιώτη»

Με ανακοίνωση της η Δημοτική Παράταξη «Προοδευτική Ενότητα Καλλιθέας» αναφερόμενη στη συναυλία που διοργάνωσε ο Δήμος Καλλιθέας την Τετάρτη  7 Ιουνίου 2023, στο πλαίσιο των εγκαινίων του ανακαινισμένου πάρκου της Πλατείας Δαβάκη κάνει λόγο για «παράδοση του δημοτικού πάρκου σε ιδιώτη» 

Αναλυτικότερα η ανακοίνωση της «Προοδευτικής Ενότητας Καλλιθέας»

Λίγους μήνες πριν τις δημοτικές εκλογές, η Διοίκηση του Δήμου θυμήθηκε την ανάπλαση της πλατείας Δαβάκη. Έκοψε μερικούς θάμνους και γρήγορα γρήγορα έστησε μία συναυλιακή φιέστα, για να εμφανίσει μία ανάπλαση, που είχε εξαγγείλει στο προεκλογικό του πρόγραμμα το 2014, μαζί με το ανοιχτό κέντρο εμπορίου (το οποίο δεν έχει μέχρι σήμερα ξεκινήσει) και δίπλα στη λεωφόρο Θησέως, που δεν έχει ολοκληρωθεί η ασφαλτόστρωση, παρ’ ότι το έργο ξεκίνησε πριν από 8 μήνες.

Ωστόσο δεν προξενεί καμία έκπληξη η δραστηριότητα ενός Δημάρχου που προτάσσει τα πανηγύρια και τις φωτογραφίες προκειμένου να παρουσιάσει το ανύπαρκτο έργο του.

Είναι όμως μόνο αυτοί οι λόγοι που ο κος Κάρναβος προσπαθεί να εμφανίσει έτοιμη την ανάπλαση του πάρκου της πλατείας Δαβάκη, της οποίας σημειωτέων ο προϋπολογισμός είναι 1.064.000 ευρώ ;

Εάν η Διοίκηση του Δήμου ενδιαφερόταν πραγματικά για τη βελτίωση του πάρκου και της προσφοράς καλύτερων υπηρεσιών προς τους δημότες, για ποιο λόγο το δημοτικό καφενείο, που λειτουργούσε τόσα χρόνια, αφέθηκε στα χέρια βανδάλων, να καεί και να ξανακαεί, χωρίς ο Δήμαρχος να προβεί σε καμία ενέργεια ;

Οι λόγοι αποκαλύφθηκαν κατά την τελευταία συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Δημοτικής Επιχείρησης, όπου η ορισμένη Διοίκηση από τον Δήμαρχο Κάρναβο έφερε ως θέμα: την παραχώρηση του καφενείου, εμβαδού 26,50 τ.μ. με περιβάλλοντα χώρο έκτασης 148,50 τ.μ. για 6 χρόνια
αντί της ανάθεσης της ανακατασκευής και στελέχωσής του από την δημοτική επιχείρηση, προκειμένου να προσφέρει, όπως παλιά, προσιτές και φθηνές τιμές καφέ και εδεσμάτων στους δημότες μας και παράλληλα να γίνει χώρος πολιτιστικών εκδηλώσεων μέσα στο μικρό και μοναδικό χώρο πράσινου στο κέντρο της Καλλιθέας.

Η Διοίκηση του Δήμου αφού άφησε ανέγγιχτο το έργο της ανάπλασης επί σειρά ετών, σκοπεύει σήμερα να παραδώσει το φιλέτο του δημοτικού πάρκου σε ιδιώτη.

Αυτό μας καλεί σήμερα ο Δήμαρχος να γιορτάσουμε;

Οι πολίτες της Καλλιθέας, που βγαίνουν χαμένοι από την παροιμιώδη ανικανότητα της σημερινής Δημοτικής αρχής να παρουσιάσει κάποιο έργο της τα 9 χρόνια θητείας της, θα είναι διπλά χαμένοι, αν δεν εμποδίσουν τα σχέδια του Δημάρχου, να υλοποιήσει την ανάπλαση του μοναδικού πνεύμονα του κέντρου της πόλης μας, παραδίδοντάς τον σε συμφέροντα επιχειρηματιών, μακριά από τις ανάγκες των κατοίκων της Καλλιθέας.

ΖΗΤΑΜΕ ΤΗΝ ΑΚΥΡΩΣΗ ΚΑΘΕ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑΣ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗΣ ΤΗΣ ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΣΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ.

Η ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΤΟΥ ΠΑΡΚΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΜΙΑ ΑΝΑΣΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΕΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΝΕΟΛΑΙΑ.

ΝΑ ΑΠΟΛΑΥΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΤΟΣΟ ΠΟΛΥΤΙΜΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΩΡΟ ΣΕ ΤΙΜΕΣ ΠΡΟΣΙΤΕΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ

ΑΥΓΕΡΙΝΟΥ ΕΛΕΝΑ

ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ

ΚΑΨΑΛΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

Comments are closed.