Υπ.Παιδείας: 30.000 αντισηπτικά σε σχολικές επιτροπές για να δοθούν στις σχολικές μονάδες…

Η επόμενη ημέρα από την επαναλειτουργία των σχολείων θα είναι τελείως διαφορετική για τους μαθητές των Γυμνασίων και των Λυκείων της χώρας.

Κύριο μέλημα του υπουργείου Παιδείας η προστασία της δημόσιας υγείας και ιδιαίτερα των μαθητών.

Στο πλαίσιο αυτό, το υπουργείο Παιδείας προχώρησε στην προμήθεια συνολικά 25.911 τεμαχίων αντισηπτικού σε συσκευασία των 1.000 ml, τα οποία θα διανεμηθούν στις 2.869 σχολικές μονάδες Γυμνασίων-Λυκείων της επικράτειας, που πρόκειται να επαναλειτουργήσουν το επόμενο δεκαπενθήμερο.

Η παράδοση των αντισηπτικών από την προμηθεύτρια εταιρεία θα πραγματοποιηθεί στους δήμους, οι οποίοι έχουν την ευθύνη να τα διανείμουν στη συνέχεια στις εκπαιδευτικές δομές.

Εκτός των αντισηπτικών στις τάξεις, προβλέπεται φυσικός εξαερισμός και καθαρισμός τους 2 φορές την μέρα. Οι μαθητές θα βγαίνουν σε διαφορετικά διαλείμματα ενώ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η λειτουργία των κυλικείων. Οσον αφορά στην χρήση μάσκας, θα είναι προαιρετική τόσο μέσα στην τάξη όσο και στα μέσα μεταφοράς μαθητών ενώ για τους μαθητές, που απουσιάζουν εξαιτίας ειδικού λόγου από το σχολείο, θα υπάρχει η δυνατότητα εξ αποστάσεως παρακολούθησης του μαθήματος. 

Comments are closed.