ΥΠ.ΕΣ: Εκτός δίμηνης παράτασης συμβάσεων covid όσοι έχουν συμπληρώσει 24μηνο;

Η δίμηνη παράταση που θα δώσει το υπουργείο Εσωτερικών στις συμβάσεις των εργαζομένων που έχουν προσληφθεί στους ΟΤΑ της χώρας για την κάλυψη αναγκών που προέκυψαν λόγω πανδημίας δεν θα αφορά το σύνολο των περίπου 3.000 συμβασιούχων.

Ένα μεγάλο τμήμα των εργαζομένων προσλήφθηκε την άνοιξη του 2020 και μετά τις 31 Μαρτίου (οπότε λήγουν οι συμβάσεις με τις ισχύουσες διατάξεις) συμπληρώνει 24 μήνες εργασίας με ανανεούμενες συμβάσεις, κάτι που δημιουργεί προοπτικές μονιμοποίησης.

Ωστόσο, σύμφωνα με τα όσα αναφέρει από πληροφορίες η aftodioikisi.gr, η ρύθμιση που θα προωθήσει προς ψήφιση το υπουργείο Εσωτερικών θα αποκλείει κάθε τέτοιο ενδεχόμενο, καθώς η δίμηνη παράταση δεν θα αφορά όσους συμβασιούχους συμπληρώνουν 24μηνο μετά τον Μάρτιο 2022.

Στο ίδιο δημοσίευμα της aftodioikisi.gr, επισημαίνεται ότι κατά τη συνάντηση με εκπροσώπους του Συνδικάτου ΟΤΑ και των ίδιων των συμβασιούχων covid, ο διευθυντής του γραφείου του υπουργού Εσωτερικών, Θεοδόσης Αθανασάς, τόνισε στους εργαζόμενους ότι η παράταση δίνεται μετά από αίτημα των δήμων και των περιφερειών, έως ότου προσληφθούν οι 25.000 άνεργοι μέσω του νέου προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας του ΟΑΕΔ. Παράλληλα απέκλεισε κατηγορηματικά την μονιμοποίηση των περίπου 2.500 έως 3.000 συμβασιούχων COVID, επικαλούμενος δημοσιονομικούς λόγους.

Πηγή: 

Comments are closed.