Ο Γρηγόρης Ζαφειρόπουλος νέος Ειδικός Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής

0
155

Με απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών Μάκη Βορίδη διορίζονται οι Ειδικοί Γραμματείς που θα στελεχώσουν τις επτά Αποκεντρωμένες Διοικήσεις της χώρας.

Πρόκειται για στελέχη, σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση του υπουργείου Εσωτερικών, τα οποία έχουν υπηρετήσει τη χώρα από διαφορετικούς νευραλγικούς τομείς, κυρίως στον χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και της Περιφερειακής Διοίκησης, πάντα από θέσεις ευθύνης και κρίνονται κατάλληλα για να επιτύχουν την αναμόρφωση της λειτουργίας των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων. Κύριο χαρακτηριστικό των προσώπων αυτών είναι ότι διακρίνονται για την εμβρίθεια και την εμπειρία που έχουν αποκομίσει στη Δημόσια Διοίκηση καθώς και για το βάθος των σπουδών τους σε πολλαπλά και διαφορετικά γνωστικά πεδία.

Ο Γρηγόρης Ζαφειρόπουλος ο νέος Ειδικός Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής

Ο Γρηγόρης Ζαφειρόπουλος είναι δικηγόρος, απόφοιτος της Νομικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και κάτοχος τίτλου μεταπτυχιακών σπουδών για τις «Στρατηγικές Διαχείρισης Περιβάλλοντος, Καταστροφών και Κρίσεων» επίσης από το ΕΚΠΑ. Έχει υπηρετήσει επί σειρά ετών τον Δήμο Χαλανδρίου, αρχικά το 1994 ως εκλεγμένος Δημοτικός Σύμβουλος, πρώτος σε σταυρούς προτίμησης από όλες τις παρατάξεις, ενώ από το 2002 έως το 2010 χρημάτισε Δήμαρχος Χαλανδρίου. Στη συνέχεια εξελέγη Περιφερειακός Σύμβουλος Βορείου Τομέα της Περιφέρειας Αττικής και Αντιπρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής. Υπήρξε μέλος της ελληνικής αντιπροσωπείας στην Επιτροπή των Περιφερειών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, συμμετέχοντας στην Επιτροπή Συνταγματικών Υποθέσεων και Ευρωπαϊκής Διακυβέρνησης (CONST), στην Επιτροπή Περιβάλλοντος, Κλιματικής Αλλαγής και Ενέργειας (ENVE), καθώς και στην Επιτροπή Πολιτισμού και Παιδείας (EDUC), όπως επίσης τακτικό Μέλος του Προεδρείου της Επιτροπής των Περιφερειών, μέλος της ομάδας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (EPP) της ΕτΠ και μέλος του προεδρείου του, μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής του Ευρωπαϊκού Δικτύου Πόλεων ELISAN και μέλος της Ευρω-Μεσογειακής διάσκεψης Τοπικών και Περιφερειακών Αρχών (ARLEM) ως εκπρόσωπος του EPP (Ευρωπαϊκό Λαϊκό κόμμα). Το 2014 υπήρξε υποψήφιος Ευρωβουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία. Μιλάει Αγγλικά, Γαλλικά και Ιταλικά.

Comments are closed.