ΥΠ.ΕΣ.: Έκτακτη χρηματοδότηση 50 εκατ.€ στους ΟΤΑ – Τα 454.200€ στο Δ. Καλλιθέας

0
275
.

Υπεγράφη η Υπουργική Απόφαση για νέα έκτακτη χρηματοδότηση προς τους 332 Δήμους της Χώρας, ύψους 50 εκατομμυρίων ευρώ, προκειμένου να στηριχθούν στο πλαίσιο της αντιμετώπισης της πανδημίας του κορονοϊού.

Για την έκδοση της Απόφασης ελήφθησαν υπόψη « τα υποβληθέντα από τους Δήμους στοιχεία στον Κόμβο Διαλειτουργικότητας και στις λοιπές βάσεις δεδομένων του Υπουργείου Εσωτερικών έως 31.5.2021, καθώς και τα κριτήρια κατανομής των Κ.Α.Π. που αποδίδονται στους Δήμους για την κάλυψη λειτουργικών και λοιπών γενικών δαπανών τους ».

Σύμφωνα με την απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών στο Δήμο Καλλιθέας θα αποδοθεί το ποσό των 454.200,00 €.

Η απόφαση του Υπουργείου Εσωτερικών

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας, δήλωσε:

«Οι Δήμοι πλήττονται από τις οικονομικές επιπτώσεις της πανδημίας καθώς έχουν απώλειες εσόδων και αυξημένες έκτακτες δαπάνες για την αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσης. Η Κυβέρνηση τους στηρίζει έμπρακτα με νέα έκτακτη χρηματοδότηση ύψους 50 εκατ. ευρώ η οποία προστίθεται στην οικονομική ενίσχυση ύψους 237,1 εκατομμυρίων ευρώ, με την οποία στηρίχθηκε η Τοπική Αυτοδιοίκηση το προηγούμενο δωδεκάμηνο. Και θα συνεχίσουμε να τους στηρίζουμε για όσο διάστημα χρειαστεί. Κράτος και Τοπική Αυτοδιοίκηση προχωράμε ενωμένοι προσφέροντας λύσεις στα προβλήματα των πολιτών, με στόχο να βελτιώσουμε την καθημερινότητα και να κάνουμε τη ζωή τους καλύτερη».

Comments are closed.