Υπεράνθρωπες Προσπάθειες που Κόστισαν Ακριβά

0
717

Σε μια από τις πιο καταστροφικές περιόδους για τις πυρκαγιές, η φονική δύναμη των φλογών εξαπλώνεται με ανελέητο ρυθμό., σε πολλά σημεία της χώρας.

γράφει ο   Ανδρέας  Ανδρεόπουλος

Οι πυροσβέστες και οι πιλότοι των εναέριων μέσων κατάσβεσης των πυρκαγιών αντιμετωπίζουν καθημερινά ακραίες καταστάσεις, καταβάλλοντας ταυτόχρονα υπεράνθρωπες προσπάθειες για να περιορίσουν την καταστροφή. Ωστόσο, πολλές φορές, αντιμετωπίζουν τον κίνδυνο με κόστος τη δική τους ζωή.

Έτσι φθάσαμε σε ένα ακόμη καλοκαίρι να θρηνούμε ανθρώπινες ζωές στο βωμό της μάχης που απαιτεί το κάθε πύρινο μέτωπο με κόστος τη ζωή δύο Ηρώων πιλότων πυροσβεστικού αεροσκάφους τύπου Canadair στη διάρκεια αεροπυρόσβεσης στην περιοχή Πλατανιστό Ευβοίας. 

Ο ρόλος των πυροσβεστών και των πιλότων στην κατάσβεση φωτιάς είναι κρίσιμος. Οι πυρκαγιές συνεχώς απειλούν πυκνοκατοικημένες περιοχές, περιβαλλοντικά ευαίσθητες περιοχές. Η αντιμετώπισή τους απαιτεί προσοχή, επαγγελματισμό και πολλές φορές θυσίες.

Οι πιλότοι πυροσβεστικών αεροσκαφών εκτίθενται σε ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες. Οι ανελέητες αέριες καταστάσεις, οι αλλαγές των ανέμων και οι μεταβαλλόμενες φλόγες απαιτούν συνεχή επαγρύπνηση και άμεση αντίδραση. Ενώ είναι εύκολο να θαυμάζουμε τον ηρωισμό τους, συχνά ξεχνούμε τους κινδύνους που αντιμετωπίζουν καθημερινά.

Δάκρυα για τις οικογένειες των ανθρώπων που έγιναν θυσία σε έναν ακήρυχτο πόλεμο και περηφάνια για τον Ηρωισμό των Ανθρώπων τους.

Σμηναγέ Χρήστο Μουλά και εσύ Ανθυποσμηναγέ Περικλή Στεφανίδη «Πλέον θα πετάτε μόνιμα στους ουρανούς σας»…!!! Αθάνατοι…!!!

Comments are closed.