Τ.Θεοδωρικάκος: Μεταφορά αρμοδιοτήτων και προσωπικού σε Δήμους και Περιφέρειες…

0
565

Μεταφορά αρμοδιοτήτων προς την Αυτοδιοίκηση ανήγγειλε ο υπουργός Εσωτερικών Τ. Θεοδωρικάκος μιλώντας σε εκπομπή του ΣΚΑΙ, σημείωσε ότι το κράτος αλλάζει, και ότι στο πλαίσιο της μεγάλης θεσμικής μεταρρύθμισης που ετοιμάζεται για ενίσχυση της πολυεπίπεδης διακυβέρνησης και του ρόλου της Αυτοδιοίκησης θα υπάρξει μεταφορά αρμοδιοτήτων προς τους Δήμους και τις Περιφέρειες.

Συνεχίζοντας ανέφερε πως υπό αυτή την έννοια θα χρειαστεί να μεταφερθούν και εργαζόμενοι από το Δημόσιο προς τους Δήμους.
η υγειονομική κρίση, πέρα από την ψηφιοποίηση, ανέδειξε και τον τεράστιο ρόλο που έχει και το κοινωνικό κράτος στη ζωή της χώρας.

Επι της ουσίας ο υπουργός έθεσε ως προτεραιότητα πλέον του υπουργείου του την ενίσχυση του συστήματος της κινητικότητας με βασική κατεύθυνση αυτή της μετακίνησης υπαλλήλων του δημοσίου τομέα προς τους Δήμους και τις Περιφέρειες.

Τέλος αναφέρθηκε στη νομοθέτηση ενός πακέτου διευκολύνσεων προκειμένου να στηριχθεί ο χώρος της εστίασης που θα προχωρήσει το υπουργείο Εσωτερικών σε συνεργασία με την ΚΕΔΕ.

Comments are closed.