Τ. Θεοδωρικάκος: Έρχονται νέες αρμοδιότητες από το κεντρικό κράτος σε Δήμους & Περιφέρειες…

0
591

Στην πρόσφατη επίσκεψη του στη Θεσσαλονίκη ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος μιλώντας σε δημοσιογράφους για το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» δεν παρέλειψε να αναφερθεί για μια ακόμη φορά στις προθέσεις της κυβέρνησης για μεταφορά αρμοδιοτήτων του κεντρικού κράτους σε Δήμους και Περιφέρειες.

Οι σχετικές δηλώσεις του υπουργού Εσωτερικών κ. Τάκη Θεοδωρικάκου στους δημοσιογράφους στη Θεσσαλονίκη, για τις νέες αρμοδιότητες στους ΟΤΑ και την ενίσχυσή τους.

Τ. Θεοδωρικάκος:

«…Είναι βασική μας προτεραιότητα για το επόμενο διάστημα, η πολυεπίπεδη διακυβέρνηση παίρνει σάρκα και οστά. Ξεκαθαρίζουμε τις αρμοδιότητες ανάμεσα στους δύο βαθμούς αυτοδιοίκησης και στο κράτος.
Προκειμένου οι πολίτες να εξυπηρετούνται πολύ καλύτερα και να ξέρουν τί θέλουν από τον καθένα. Βασικός στόχος αυτής της υπόθεσης είναι να ενισχυθεί με νέες αρμοδιότητες και ο δήμος και η περιφέρεια.
Αρμοδιότητες τις οποίες θα τις πάρουμε από το κεντρικό κράτος και από τις λεγόμενες αποκεντρωμένες διοικήσεις του κράτους. Και βεβαίως μαζί με τις αρμοδιότητες θα μεταφερθεί και το αντίστοιχο προσωπικό που σήμερα απασχολείται σε αυτές και οι οικονομικοί πόροι…».

Comments are closed.