Τρίτη 19/1 συζήτηση στην επιτροπή λοιμωξιολόγων για Football League… Η αντίδραση του ΠΣΑΠ

0
586

Απογοήτευση σκόρπισε η αναβολή της συζήτησης στην επιτροπή των λοιμωξιολόγων για την έναρξη των προπονήσεων και στη Football League. Όπως αναφέρει σε ανακοίνωση του ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αμοιβομένων Ποδοσφαιριστών (ΠΣΑΠ) η αναβολή της συζήτησης ήταν απόφαση της κυβέρνησης να μεταθέσει το θέμα στη συνεδρίαση της Τρίτης 19 Ιανουαρίου 2021.

Στην ανακοίνωση τους οι ποδοσφαιριστές αναφέρουν ότι ευελπιστούν την Τρίτη να δοθεί το “πράσινο φως” για να επιστρέψουν στις προπονήσεις οι συνάδελφοι τους στην FL, καθώς οι συνεχείς αναβολές έχουν δημιουργήσει τεράστια προβλήματα.

Η ανακοίνωση του ΠΣΑΠ

Με μεγάλη αγωνία περιμέναμε την σημερινή (σ.σ χθες) συνεδρίαση της επιτροπής λοιμωξιολόγων, καθώς ελπίζαμε πως θα υπήρχε θετική εισήγηση για το δίκαιο αίτημα της επιστροφής στις προπονήσεις για τις ομάδες της Football League.

Δυστυχώς με κυβερνητική απόφαση δεν συζητήθηκε σήμερα και μετατέθηκε για την προσεχή Τρίτη. Ευελπιστούμε αυτό να συμβεί την Τρίτη 19 Ιανουαρίου και επιτέλους η Football League να πάρει το «πράσινο φως», καθώς οι συνεχείς αναβολές και η μεγάλη αναμονή έχουν δημιουργήσει τεράστια προβλήματα στην ψυχική υγεία των ποδοσφαιριστών, που βλέπουν την καριέρα τους να κρέμεται σε ένα τεντωμένο σκοινί.

Επειδή το άνοιγμα του αθλητισμού γίνεται πολύ σταδιακά, η περαιτέρω καθυστέρηση δημιουργεί επίσης μεγάλα προβλήματα και στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής Ανδρών, όπου αγωνίζονται χιλιάδες ποδοσφαιριστές με όνειρα και φιλοδοξίες, αλλά και στην Α’ Εθνική Γυναικών που είναι η μοναδική μεγάλη κατηγορία από τα ομαδικά αθλήματα που ακόμη βρίσκεται εκτός προπονήσεων.

Επίσης δεν πρέπει να ξεχνάμε τις δυνατότητες που έχει ο αθλητισμός στη σωματική και ψυχική υγεία του ανθρώπου. Αυτές τις ώρες είναι αναγκαίο όσο ποτέ να υπάρξει άμεσα και ένα σχέδιο επιστροφής του ερασιτεχνικού αθλητισμού συμπεριλαμβανομένων και των ακαδημιών, καθώς μόνο ευεργετικά θα μπορούσε να λειτουργήσει στον άνθρωπο που τους τελευταίους 10 μήνες βιώνει δυσάρεστες καταστάσεις.

Επιτέλους, ας εκμεταλλευτούμε τις πραγματικές δυνατότητες που μπορεί να προσφέρει ο αθλητισμός στην κοινωνία και στον άνθρωπο.

Comments are closed.