Το ύστατο χαίρε στο Θοδωρή Ψαλιδόπουλο – φωτό + video Ανδρέας Ανδρεόπουλος

0
624

Συγκλονισμένη παραμένει η κοινωνία της Καλλιθέας αλλά και σύσσωμος ο πολιτικός, καλλιτεχνικός και πνευματικός κόσμος από τον αδόκητο χαμό του Θοδωρή Ψαλιδόπουλου.

φωτό + Video Ανδρέας Ανδρεόπουλος

Συγκίνηση και ένα τεράστιο γιατί γέμισαν τον Ιερό Καθεδρικό Ναό των Αγίων Πάντων από φίλους, συγγενείς και τις τραγικές φιγούρες της μητέρας του Ρένας, της συζύγου του Χριστιάνας και του γιού του Γιώργου.

Κανείς από όσους παρευρέθησαν στον αποχαιρετισμό του επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «Προοδευτική Ενότητα Καλλιθέας» δεν πίστεψε ούτε ένα λεπτό ότι βρισκόταν εκεί για να χαιρετήσει για τελευταία φορά το Θοδωρή.

Ο κόσμος που ήρθε να τιμήσει για τελευταία φορά το Θοδωρή Ψαλιδόπουλο ήταν αναρίθμητος, οι φίλοι του στην πόλη, οι συνοδοιπόροι του στην αυτοδιοίκηση, οι πολιτικοί του φίλοι οι καλλιτέχνες, διανοούμενοι και οι σύντροφοι του δημιούργησαν το αδιαχώρητο εντός και εκτός του Καθεδρικού μας Ναού.

Με διακριτικότητα ο Δημοτικός Σύμβουλος Καλλιθέας της παράταξης του και στενός του συνεργάτης, ο Θοδωρής Παπαθανασόπουλος, προσσπαθούσε να «τακτοποιήσει» κάθε τελετουργική λεπτομέρεια.

Σίγουρα πολλοί θα ήθελαν να μιλήσουν για το Θοδωρή Ψαλιδόπουλο να ψελλίσουν δυο λόγια για τη δική του σχέση μαζί του, σκιαγραφώντας το προφίλ του δικού τους Θοδωρή, που όμως δεν ήταν διαφορετικό από αυτό που ήξεραν όλοι (χαμογελαστός, ευγενικός,  δοτικός, πνευματώδης, χιουμορίστας…) αλλά αυτό δε μπορούσε να ήταν εφικτό.

Μια από τις πάρα πολλές φιγούρες που ήρθαν να αποχαιρετήσουν το Θοδωρή Ψαλιδόπουλο με εμφανή στην έκφραση του, ενός τεράστιου γιατί; ήταν αυτή του Γιώργου Αντωνακάκη, φίλου της οικογένειας, στενού συνεργάτη του πατέρα του Γιώργου Ψαλιδόπουλου, που γνώριζε το Θοδωρή από μικρό παιδί.

Η παρουσία επώνυμων και ανώνυμων φίλων και γνωστών ήταν μεγάλη έτσι μέσα από τον κόσμο ξεχωρίσαμε τον Αναπληρωτή Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων Νίκο Παπαθανάση,τους Βουλευτές του Νότιου Τομέα Αθηνών ΣΥΡΙΖΑ Νίκο Παπά, Θεανώ Φωτίου, Γιάννη Μουζάλα, Ιωάννη Μπαλάφα, Ραλλία Χρηστίδου, το Βουλευτή Νοτίου Τομέα Αθηνών ΝΔ Βασίλη Σπανάκη, τον εκπρόσωπο Τύπου της ΝΔ, Τάσο Γαϊτάνη, τον πρώην υφυπουργό Εξωτερικών καθηγητή – ιατρό Τάκη Σκανδαλάκη, τους Φώτη Κουβέλη, Ευάγγελο Αντώναρο, Νίκο Μπίστη, Θανάση Θεοχαρόπουλο, το μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου και π. Εκπροσώπου Τύπου του ΠΑΣΟΚ Παύλο Χρηστίδη, την Εντεταλμένη Περιφερειακή Σύμβουλο Πολιτισμού και Δημοσίων Σχέσεων της Περιφέρειας Αττικής Μαίρη Βιδάλη, το Δήμαρχο Μοσχάτο – Ταύρου Ανδρέα Ευθυμίου, τον πρώην Δήμαρχο Καλλιθέας Γιώργο Κυριόπουλο τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Καλλιθέας Κων/νο Ευσταθίου, τον επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «Λαϊκή Συσπείρωση» Γιάννη Βακαλόπουλο, τον επικεφαλής της Αριστερής Ανεξάρτητης Δημοτικής Κίνησης «Μια Πόλη στο Δρόμο» Νίκο Ξεντέ, το Γεν. Γραμματέα του Δήμου Καλλιθέας Νίκο Νικολακόπουλο, τον Γεν. Γραμματέα του Δήμου Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης Χάρη Κυριακίδη, τους Αντιδημάρχους Καλλιθέας Βαγγέλη Μπαρμπάκο, Γιώργο Κυριακόπουλο, , Άννα Γιαννακού-Πάσχου, Γιώργο Καλαμπαλίκη, Δημήτρη Παπαθανάση, Κώστα Καλογερόπουλο, Παναγιώτη Κοττέα, Βάσω Μαργαρίτη, τον πρόεδρο του ΟΠΑΑ «Γιάννης Γάλλος» Εμμανουήλ Κωστάκη τα μέλη της διοίκησης του Δήμου Καλλιθέας Δημοτικούς Συμβούλους  Γιώργο Κουτσογιάννη, Τζώρτζη Δελατόλα, Γιώργο Αδαμόπουλο, Νατάσα Αδαμοπούλου, Βάνα Δαβάκη, τους Δημοτικούς Συμβούλους Καλλιθέας Αθηνά Εξάρχου, Γιάννη Εμιρζά, Παναγιώτη Γαλανόπουλο, Κώστα Πολυχρονίδη, Γιώργο Μαργωμένο, Ανέστη Φωτόπουλο, Βασίλη Παπαχρήστο, Νίκο Ηλιάδη, Παναγιώτη Γεωργούση, Γιώργο Φωτεινόπουλο, Νανά Ιορδανίδου, Κορίνα Δαμουλιάνου, Ελένη Αυγερινού.

Τους πρώην Δημοτικούς Συμβούλους Καλλιθέας Μαΐς Σταμούλη, Γιάννη Χατζόπουλο, Νίκο Μαρώση, Παναγιώτη Δημάκο, Ηλία Ερμείδη, Μαρίζα Μούστου, Έλενα Κοντιζά, Μιράντα Βασιλείου, Μαρία Μακρίδου, τον πρόεδρο και τα μέλη του Συλλόγου Εργαζομένων Δήμου Καλλιθέας Ραφαήλ Μηλιώνη, Ανδρέα Θεολόγου, Τάσο Καλαντζή, τον πρόεδρο και το μέλος του Δ.Σ. του Επαγγελματικού Συλλόγου Καλλιθέας Ανδρέα Αναστόπουλο και Οδυσσέα Γρίβα, τον πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Ν. Σμύρνης Πάρη Παπαβασιλείου, το μέλος της ΚΕ του ΠΑΣΟΚ Τάσο Καλαφάτη, την πρόεδρο του ΠεΖΟ Στέλλα Γεωργίου, τον πρόεδρο του ΝΟΤΚ Ανδρέα Αντωνόπουλο, τον πρόεδρο του Πρωταθλητή Καλλιθέας Θάνο Μαντίκο, το Δντή του 17ου Δημ. Σχολείου Καλλιθέας Δημήτρη Μαξούρη, το Δντή του 4ου Δημ. Σχολείου Καλλιθέας Γιάννη Τσιρίκο, το συντονιστή του ΣΥΡΙΖΑ Καλλιθέας Λεωνίδα Μύαρη, τον Παναγιώτη Γκαϊδατζή με το γιό του Βαγγέλη, το δάσκαλο Χάρη Πανικίδη, το Στέλιο Ξυραφίδη, τον Κώστα Κουρέλη, την Αριστέα Λαμέρα, τον Παναγιώτη Πετρόπουλο, τον Φώτη Μαρμαρά, την Κανέλλα Δημάκου, τη Φραίζη Μαχαίρα, το Γιάννη Λαϊάκη, το Γκέντζι Ρούτσι, τον Ηλία Ιορδανόπουλο κ.α.

Comments are closed.