Η φρίκη που ξετυλίγεται αυτές τις μέρες με το 12χρονο παιδί στον Κολωνό προκαλεί θυμό και αγανάκτηση για τους φυσικούς αυτουργούς και ό,τι κρύβεται πίσω τους. Κάνει καθολικό το αίτημα να πληρώσουν με τις πιο βαριές ποινές.

επιμέλεια  Γιώργος  Αντωνακάκης 

Αποκαλύπτει όμως και την επιλεκτική «ανικανότητα» του κράτους να προστατεύσει τα παιδιά, με ευθύνη της σημερινής και όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων. Δεν είναι τυχαίο ότι τέτοια περιστατικά αυξάνονται, αποτυπώνοντας τη συνολικότερη σήψη του συστήματος, που λειτουργεί σαν «θερμοκήπιο» για θύτες – τέρατα.

Η απουσία ολοκληρωμένης κρατικής υποστήριξης, που αυξάνει την ευαλωτότητα οικογενειών και παιδιών, σε συνδυασμό με την ανεργία, την ανέχεια και τα αδιέξοδα από τη συνολικότερη υποβάθμιση της ζωής των λαϊκών νοικοκυριών, διευκολύνουν τη δράση τέτοιων κυκλωμάτων.

Ο «Ριζοσπάστης» δημοσίευσε τις προηγούμενες μέρες αποκαλυπτικά στοιχεία για την έλλειψη δομών και την τραγική υποστελέχωση – υποχρηματοδότηση κρατικών υπηρεσιών για την προστασία και τη στήριξη του παιδιού, της οικογένειας, των κακοποιημένων γυναικών. Πόσο μάλλον για την προληπτική παρέμβαση του κράτους, πριν μια κατάσταση εξελιχθεί στο απροχώρητο.

Και βέβαια, κανείς δεν πέφτει από τα σύννεφα για τις σχέσεις αυτών των κυκλωμάτων με μηχανισμούς του κράτους, των σωμάτων καταστολής και το οργανωμένο έγκλημα, αφού τα οικονομικά κίνητρα από την εκπόρνευση παιδικών σωμάτων και ψυχών είναι μεγάλη

eurokinissi

Από αυτό το «κοκτέιλ» της σαπίλας, όμως, δεν θα μπορούσαν να λείπουν τα αστικά ΜΜΕ, η πλειοψηφία των οποίων χειρίζεται την υπόθεση με άθλιο και απαράδεκτο τρόπο.

Από τη μια χύνουν κροκοδείλια δάκρυα για το «άτυχο παιδί» και από την άλλη ανταγωνίζονται μεταξύ τους στην αποκάλυψη λεπτομερειών από τη δικογραφία, που καμιά σχέση δεν έχουν με την αναγκαία ενημέρωση γύρω από ένα τέτοιο θέμα, που δικαιολογημένα ενδιαφέρει την κοινή γνώμη.

Τι εξυπηρετούν άραγε οι φωτογραφίες από τον οίκο ανοχής που ο 53χρονος εξέδιδε το παιδί; `Η οι διάλογοι με τους υποψήφιους βιαστές;

Τι προσθέτουν οι «μαρτυρίες» σε ζωντανή σύνδεση αμφιλεγόμενων προσώπων που κινούνται στο σκοτάδι, γνωστών «εκπροσώπων» των σωμάτων καταστολής και οι σχολιασμοί των «επί παντός επιστητού» πανελιστών; Ποιον ωφελεί η λογική της «κλειδαρότρυπας», με τις λεπτομέρειες για το πώς κλείνονταν ή τι γινόταν στα ραντεβού με τους βιαστές;

Το γεγονός εξάλλου ότι οι «πηγές» τους παραπέμπουν στην – απόρρητη κατά τ’ άλλα – δικογραφία, δείχνει ότι οι διαρροές γίνονται με τη συμμετοχή ή τουλάχιστον με την ανοχή του κρατικού – δικαστικού μηχανισμου.

 

Πού καταλήγουν όλα αυτά; Να αναπαράγεται η σαπίλα και ο βούρκος, μέσα στον οποίο γεννιούνται και πολλαπλασιάζονται τέτοια φαινόμενα.

Οπως ακριβώς και με τα υποπροϊόντα που σερβίρουν καθημερινά ως δήθεν «ενημέρωση» και «ψυχαγωγία», ποτίζοντας τις νεανικές συνειδήσεις με τις σάπιες «αξίες» του καπιταλισμού που κακοφόρμισε: Τον ανταγωνισμό, το «πάτα επί πτωμάτων», τον ατομισμό, την ανισότιμη σχέση και την καταπάτηση κάθε αξιοπρέπειας ανδρών και γυναικών.

Δηλητηριάζουν το μυαλό με τα «ιδανικά» του εύκολου κέρδους, της ναρκωκουλτούρας και συκοφαντούν την αγωνιστική στάση ζωής και τη συλλογική δράση, που διεκδικεί μέτρα ενίσχυσης της Υγείας, της Πρόνοιας, του λαϊκού εισοδήματος, καλύτερους όρους δουλειάς και ζωής για τη μεγάλη λαϊκή πλειοψηφία.

Σιγοντάρουν το χαμήλωμα των απαιτήσεων, σε πλήρη διάσταση με τις σύγχρονες λαϊκές ανάγκες και τις δυνατότητες που υπάρχουν αυτές να ικανοποιηθούν, εξασφαλίζοντας ένα άλλο, ανώτερο επίπεδο διαβίωσης για τον λαό, ιδιαίτερα για τις νέες και τους νέους μαθητές, φοιτητές, εργαζόμενους.

Μαζί λοιπόν με το αίτημα για καταδίκη των ενόχων και ουσιαστική προστασία των παιδιών, χρειάζεται να δυναμώσει και η διαπάλη σε κάθε πτυχή της κοινωνικής ζωής με τα «πρότυπα» του σάπιου συστήματος. Η μπόχα του αναδίνεται από παντού, επιβεβαιώνοντας επιτακτικά την ανάγκη να το ανατρέψει ο λαός με την πάλη του…

Πηγή ”Ρ”         Κ. Μ.

Comments are closed.