Το ΚΚΕ στηρίζει τα ναυταθλητικά σωματεία και τους ανθρώπους τους

0
255

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, συναντήθηκε  με αντιπροσωπεία της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας αποτελούμενη από την πρόεδρο Ανδρονίκη Αναστασίου και το μέλος του Δ.Σ. Λάμπη Τσουκαλά.

επιμέλεια  Γιώργος  Αντωνακάκης

Στη συνάντηση τέθηκαν τα προβλήματα των ναυταθλητικών σωματείων και ιδιαίτερα το πρόβλημα των εγκαταστάσεων, δεδομένου ότι η συντριπτική πλειοψηφία των ομίλων δεν έχουν δικές τους εγκαταστάσεις και υποδομές προκειμένου να καλύψουν τόσο τις ανάγκες που προκύπτουν από την καθημερινή λειτουργία των τμημάτων τους και των Εθνικών Ομάδων, όσο και τις ανάγκες αποθήκευσης και προστασίας του εξοπλισμού και των σκαφών που χρησιμοποιούν για την προπόνηση και προετοιμασία των αθλητών τους.

Η αντιπροσωπεία της Ομοσπονδίας ζήτησε τη στήριξη του ΚΚΕ, ώστε να υπάρξει νομοθετική ρύθμιση που να διασφαλίζει την παραμονή των ναυταθλητικών σωματείων στις εστίες τους, χωρίς να επιβαρυνθούν με υπέρογκα ενοίκια και πρόστιμα. Επίσης να υπάρχει κρατική μέριμνα για την ενίσχυση των υποδομών που χρειάζονται τα σωματεία, προκειμένου να διασφαλίσουν την προστασία και την αποθήκευση του εξοπλισμού τους, καθώς και την πρόσβαση των σκαφών στη θάλασσα.

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας τόνισε ότι η επιχειρηματική αξιοποίηση των λιμανιών, των μαρίνων και του αιγιαλού είναι ευρωπαϊκή κατεύθυνση, αλλά και κατεύθυνση της κυβέρνησης της ΝΔ και των προηγούμενων κυβερνήσεων ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ. Επίσης, σημείωσε ότι το ΚΚΕ θα στηρίξει τις προσπάθειες της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας, προκειμένου να υπάρξει η ρύθμιση αυτή και θα βρίσκεται στο πλευρό των σωματείων και των ανθρώπων τους σε όποια πρωτοβουλία κι αν πάρουν.

Από την πλευρά της, η πρόεδρος της Ε.Ι.Ο., Ανδρονίκη Αναστασίου, σε δήλωσή της ανέφερε: «Εάν δεν νομιμοποιηθούν οι εγκαταστάσεις των ομίλων δεν θα μπορέσουν να συνεχίσουν τη δραστηριότητα τα σωματεία μας, που είναι το κύτταρο του αθλητισμού, κάνουν την πρώτη και βασική δουλειά στον αθλητισμό, βγάζοντας αθλητές που αργότερα προσφέρουν τις διακρίσεις. Αυτά θα πρέπει να επιβιώσουν, γιατί αν δεν επιβιώσουν αυτά, δεν θα επιβιώσει και η ιστιοπλοΐα ως άθλημα, με αποτέλεσμα μελλοντικά να υπάρχει μόνο η τουριστική ιστιοπλοΐα όπως συμβαίνει αυτή την στιγμή».

Πηγή:  «Ρ»

Comments are closed.