Το Δίκτυο Υγιών Πόλεων έκοψε την πίτα του – Παρών και ο Δ. Καλλιθέας

0
50

Με τη συμμετοχή  των ΟΤΑ – μελών του ΕΔΔΥΠΠΥ, στελεχών της Κυβέρνησης, της Περιφέρειας Αττικής και Συνεργατών του ΕΔΔΥΠΠΥ πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση του Δικτύου

Στα προγράμματα και τις δράσεις που σχετίζονται με την πρόληψη και τον προσυμπτωματικό έλεγχο αναφέρθηκε ο Περιφερειάρχης Αττικής και Πρόεδρος του ΕΔΔΥΠΠΥ Γ. Πατούλης κατά τη διάρκεια εκδήλωσης του Δικτύου. Όπως επισήμανε το ΕΔΔΥΠΠΥ και τα ΚΕΠ Υγείας αποτελούν τους βασικούς πυλώνες στην υλοποίηση του οράματος του για την ενίσχυση της πρόληψης στην Αττική και συνολικά σε εθνικό επίπεδο.

Στην εκδήλωση, η οποία πραγματοποιήθηκε στο Μουσείο Γουλανδρή στην Κηφισιά, την Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου, ο Πρόεδρος του ΕΔΔΥΠΠΥ και Περιφερειάρχης Αττικής κ. Γιώργος Πατούλης, καθώς και Βουλευτές, τα μέλη του Δ.Σ, της Επιστημονικής Επιτροπής, Πολιτικοί Εκπρόσωποι από Δήμους της Χώρας, Φορείς που συνεργάζονται με το ΕΔΔΥΠΠΥ έκοψαν την πρωτοχρονιάτικη πίτα του Δικτύου. 

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης βραβεύθηκαν για το επιστημονικό έργο και την κοινωνική τους προσφορά οι κυρίες Μαριάννα Βαρδινογιάννη, Πρέσβειρα Καλής Θελήσεως της UNESCO και Πρόεδρος του Συλλόγου «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ», η οποία εκπροσωπήθηκε από τον κ. Στέλιο Γραφάκο, Παιδίατρο- Αιματολόγο και Πρόεδρο της Επιστημονικής Επιτροπής του Συλλόγου, Μαίρη Γρηγοροπούλου Πρόεδρος Συλλόγου Φίλων Γ.Ο.Ν.Κ. «οι Άγιοι Ανάργυροι», Ελένη Γιαμαρέλλου, Καθηγήτρια Παθολογίας- Λοιμώξεων ΕΚΠΑ, Πρόεδρος Ελληνικής Εταιρείας Χημειοθεραπείας, η οποία εκπροσωπήθηκε από την κα Κυριακή Κανελλακοπούλου, Ομότιμη Καθηγήτρια Παθολογίας-Λοιμώξεων ΕΚΠΑ, Γενική Γραμματέας Ελληνική Εταιρείας Χημειοθεραπείας, η οποία, επίσης, βραβεύθηκε.

Ο  Πρόεδρος του ΕΔΔΥΠΠΥ και Περιφερειάρχης Αττικής κ. Γιώργος Πατούλης, ευχήθηκε το νέο έτος να αποτελέσει έναυσμα για δυναμική συνέχεια των δράσεων του Δικτύου, ενίσχυση της συμμετοχής των Δήμων – μελών με ένταξη περισσότερων από αυτές τις δράσεις στο πρόγραμμά τους, αύξηση του αριθμού των ωφελούμενων, καθώς και προσθήκη νέων Δήμων στο Δίκτυο. 

Παρόντες ήταν, επίσης, εκπροσωπώντας την κυβέρνηση, ο Βουλευτής Βορείου Τομέα, κ. Γ. Κουμουτσάκος, η Αντιπεριφερειάρχης Βορείου Τομέα Αθηνών, κ. Λ. Κεφαλογιάννη, ο Αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών, κ. Ν. Πέππας, ο Αντιπεριφερειάρχης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας κ. Γ. Κεχρής, η Αντιπεριφερειάρχης Κοινωνικής Πολιτικής και Πολιτισμικής Ανάπτυξης, κ. Π. Λεονάρδου, ο Αντιπρόεδρος Β’ και Δήμαρχος Ηγουμενίτσας κ. Ι. Λώλος, ο Αναπ. Γενικός Γραμματέας και Αντιδήμαρχος Πυλαίας-Χορτιάτη κ. Η. Τιτόπουλος, ο Ειδικός Γραμματέας και Δήμαρχος Γορτυνίας  κ. Ε. Κούλης, ο Αντιδήμαρχος Καλλιθέας και Ταμίας, ο κ. Γ. Καλαμπαλίκης, ο Αναπ. Ταμίας και Αντιδήμαρχος Νέας Σμύρνης κ. Π. Γιατζίδης, η  Αντιδήμαρχος Καρύστου και μέλος του Δ.Σ ,κα. Μ.Λ. Βερούχη, ο Δημ. Σύμβουλος Διδυμότειχου και μέλος του Δ.Σ, κ. Π. Πατσουρίδης, η Συντονίστρια του ΕΔΔΥΠΠΥ για τον Π.Ο.Υ., κα Ν. Παπαθανασοπούλου και ο Συντονιστής του Προγράμματος Υγιείς Πόλεις της Περιφέρειας Αττικής ο κ. Σ. Παπασπυρόπουλος, η Αντιδήμαρχος Καλλιθέας κα Άννα Γιαννακού – Πάσχου, κ.α.

Τέλος η Περιφέρεια Αττικής ευχαρίστησε θερμά την εταιρεία ΒΙΟΧΑΛΚΟ για την ευγενική χορηγία της με κάλυψη των εξόδων της εκδήλωσης.

Comments are closed.