Το «γνωστό – άγνωστο» παρεάκι του Βαγγέλη Μπαλίκου τίμησε τη μνήμη του

0
600

Το γνωστό καθημερινό παρεάκι του Βαγγέλη Μπαλίκου τα τελευταία χρόνια της ζωής του βρέθηκε στο γνώριμο για το Βαγγέλη χώρο του «Παπαγάλου» και τίμησε τη μνήμη του ανήμερα της φυγής του, στις 11 Μαΐου.

Όλοι τους δεν κατάφεραν να είναι εκεί, απουσίαζαν για διαφορετικούς λόγους ο καθένας, αν και θα ήθελαν πολύ να παρευρεθούν (Τάκης Σκανδαλάκης, Σωτ. Καρβέλας, Ηλίας Ερμείδης) αλλά συμμετείχαν με τη σκέψη τους.

Οικοδεσπότης της συνεύρεσης αυτής ο Παναγιώτης Γκαιδατζής, γνωστός και ως «Παπαγάλος», ο οποίος είχε φροντίσει για όλα. Είχε φροντίσει το μενού να περιέχει κάθε έδεσμα που άρεσε στο Βαγγέλη καθώς και το μοναδικό λευκό κρασί «Λαζαρίδη» το οποίο πάντα προτιμούσε.

Οι συζητήσεις όλες γύρω από τις όμορφες στιγμές που είχαν περάσει όλοι μαζί με το Βαγγέλη και φυσικά και τις δύσκολες στιγμές που ήρθαν λίγο πριν φύγει ο ίδιος από την επίγεια παρέα.

-Ο προσωπικός τροβαδούρος του Μπαλίκου και στενός του φίλος Κώστας Λαμνάτος συνόδευσε τις σκέψεις και τις αναμνήσεις όλων με τα τραγούδια που αγαπούσε όσο τίποτα άλλο ο Βαγγέλης.

Αν και η ώρα περνούσε ούτε λεπτό δεν πέρασε που να μην υπήρχε αναφορά στη μνήμη του. Αστείρευτοι όλοι τους ήπιαν άπειρες φορές στη μνήμη του και έδωσαν μια υπόσχεση μεταξύ τους. «Κάθε χρόνο την ίδια ημέρα να βρίσκονται και να τιμούν τη μνήμη του».

 

Comments are closed.