Τι είναι τελικά αυτό που δεν μπορούν να συγχωρήσουν στον Νίκο Ανδρουλάκη;

0
404

Η εκλογή για την ανάδειξη αρχηγού στο Κίνημα Αλλαγής, εξελίχθηκε  σε μία κορυφαία πολιτική διαδικασία, καθώς πάνω από 270.000 πολίτες έλαβαν μέρος σε αυτήν. Και εξελίχθηκε σε μία κορυφαία διαδικασία, όχι μόνο γιατί αυτό καταμαρτυρούν οι απόλυτοι αριθμοί συμμετοχής, αλλά και γιατί η ατζέντα των υποψηφίων, κέντρισε το ενδιαφέρον των πολιτών. 

άρθρο του Γιάννη Εμιρζά                          Δημοτικός Σύμβουλος Καλλιθέας

Η συμμετοχή τόσο πολλών υποψηφίων από τον ευρύτερο χώρο της Δημοκρατικής Παράταξης είχε ως αποτέλεσμα να μπουν στον δημόσιο διάλογο σοβαρά θέματα που απασχολούν τον πολίτη και κρίνουν τους μακροχρόνιους στόχους της Χώρας μας. Τα εθνικά μας θέματα, το δημογραφικό και τα εργασιακά δικαιώματα των νέων, αναδείχθηκαν και τέθηκαν στην κορυφή της ατζέντας σχεδόν όλων των υποψηφίων με ελάχιστες εξαιρέσεις αγωνίας για την πορεία νομιμοποίησης της διασκεδαστικής κάνναβης.

Από την ανάπτυξη των θεμάτων, αναδείχτηκε η αδήριτη ανάγκη της κοινωνίας για μία νέα κοινωνική κινητικότητα. Σε μία περίοδο πρωτοφανών κρίσεων (οικονομικών, θεσμικών, κοινωνικών και εσχάτως υγειονομικών), που κλόνισαν όλες τις εδραιωμένες βεβαιότητες, η ανεπιτυχής αντιμετώπιση των προβλημάτων της καθημερινότητας των πολιτών,  ανέδειξε την ανεπάρκεια αυτών που έχουν την τύχη της χώρας στα χέρια τους. Η έλλειψη οράματος, σχεδίου και πυξίδας, φανέρωσε ξεκάθαρα, ότι η Κυβέρνηση δεν μπορεί να ανταποκριθεί  στις σύγχρονες ανάγκες του τόπου. Η χώρα έχει ανάγκη από έναν αξιόπιστο πολιτικό φορέα με ελπιδοφόρο πρόγραμμα, όραμα και ρεαλισμό, που σχεδιάζεται «από τα κάτω» και θα κινεί τις μάζες της πραγματικής οικονομίας προς τα επάνω.

Από αυτήν την διαδικασία θα προκύψουν και νέοι πολιτικοί σχηματισμοί και πρόσωπα σε όλο το πολιτικό φάσμα.  Όπως ακριβώς φαίνεται ότι προκύπτουν και στο Κίνημα Αλλαγής. Μία αλλαγή γενιάς, που αναμφίβολα μπορεί να θεωρηθεί, ως ο ορισμός της πολιτικής κινητικότητας. Ένας νέος άνθρωπός, με γενέθλια αφετηρία την Περιφέρεια, σπούδασε, δούλεψε και πάλεψε καθημερινά-όπως σπουδάζουμε, δουλεύουμε και παλεύουμε όλοι μας, για να ανελιχθεί, πάντα μέσα από αξιολογικές διαδικασίες, στα υψηλότερα αξιώματα ενός πολιτικού σχηματισμού, με μεγάλη δημοκρατική παράδοση. 

Με αφορμή την επικαιρότητα των τελευταίων ημερών και τις προσωπικές επιθέσεις που δέχεται ο Νίκος Ανδρουλάκης, αναπόφευκτα προκύπτουν πολλά ερωτήματα σε όσες και όσους πολίτες, μετείχαν της εκλογικής διαδικασίας του Κινήματος Αλλαγής. 

Τι είναι τελικά αυτό που δεν μπορούν να συγχωρήσουν στον Νίκο Ανδρουλάκη; 

Μήπως είναι, ότι ένας από εμάς φαίνεται να καταφέρνει το ακατόρθωτο στην χώρα μας; 

Μήπως είναι, ότι ένας νέος άνθρωπος, καταφέρνει να ανατρέψει παγιωμένους πολιτικούς συσχετισμούς και με σημαία την ενότητα και την ανανέωση, μεταξύ άλλων, καταφέρνει να υπερισχύσει έναντι παλιών και ξεπερασμένων αντιλήψεων; 

Ραντεβού στις κάλτσες λοιπόν, που έλεγε και μία ψυχή!

πηγή:

https://www.huffingtonpost.gr/

Comments are closed.