Τι γίνεται με την αλήθεια βρε παιδιά; γράφει ο «αιχμηρός»

«Μάρτυρες» ανακοινώσεων γινόμαστε και πάλι με το θέμα της δημοπράτησης των έργων στον Φαληρικό Όρμο από την Περιφέρεια Αττικής. Αρνητική χαρακτηρίζεται από την αντιπολίτευση στο Δήμο Καλλιθέας η εξέλιξη με την απόφαση Πατούλη για πρόσληψη χρηματοοικονομικού συμβούλου για την αναζήτησή χρηματοδότησης της Β’ φάσης του έργου.

Χρηματοδότηση στην προκειμένη περίπτωση σημαίνει ιδιωτική επένδυση άρα και αλλαγή σκηνικού με ενδεχόμενη «απώλεια» την παρουσία του οικολογικού πάρκου στην περιοχή και ποιος ξέρει τι άλλο ακόμη μπορεί να ζητήσει ο ιδιώτης προκειμένου να «επιβιώσει» με τα δικά του στάνταρ  η επένδυση ενός κεφαλαιούχου εργολάβου που θέτει προτεραιότητα του το κέρδος και όχι την περιβαλλοντική προστασία της περιοχής.

Το ζήτημα ωστόσο δεν είναι εκεί. Άλλωστε το κεφάλαιο στην χώρα αυτή, όταν αποφασίσει ότι θέλει κάτι συνήθως έχει και τους τρόπους να το πετύχει. Ούτε το ζήτημα είναι αν χρειάζονται χρήματα ή όχι για συμπλήρωμα της δημοπράτησης ενός έργου που έτσι και αλλιώς είναι στον προϋπολογισμό της Περιφέρειας.

Το ζήτημα είναι πιο σύνθετο καθώς στην πρόσφατη συνάντηση του Πρωθυπουργού της χώρας με τον δήμαρχο Καλλιθέας, η οποία προβλήθηκε δεόντως, και σωστά λέμε έγινε, γινόταν λόγος για επιτάχυνση των έργων στο παραλιακό μέτωπο. Τώρα για να είμαστε δίκαιοι με πιο τρόπο θα γινόταν η επιτάχυνση δεν αναφέρθηκε και κάπου, αλλά όταν μιλάς με τον δήμαρχο Καλλιθέας πρωθυπουργέ μου, ο οποίος έχει δηλώσει πως δεν κάνει εκπτώσεις στο θέμα της παραλίας, τότε υποψιάζομαι πως δεν θα είχες στο μυαλό σου κάποιο «δεινό εργολάβο» του ντόπιου κεφαλαίου… Εκτός και αν «μπήκε σφήνα» μετά. Αν και δεν σε έχω για δίγλωσσο. Εδώ αναμένεται και η αντίδραση του δημάρχου Καλλιθέας. 

Τώρα οι σώφρονες και νοήμονες μου την λένε, καλά εδώ παρουσιάστηκε μετά την συνάντηση ως οριστική και άμεση η επέκταση του μετρό προς το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος και την Καλλιθέα, όπου και πάλι με παρέμβαση Μητσοτάκη «επιταχύνεται» το συγκεκριμένο έργο. Αυτό είναι μέρος άλλου ζητήματος ρε παιδιά.

Ρε φίλε, μου λένε οι παροικούντες εν τη….., ξέρετε εσείς, ξέρεις τι σημαίνει επιτάχυνση; Όταν η γραμμή 4 του Μετρό θέλει ακόμη 10 χρόνια για να γίνει συν τα 15 χρόνια πίσω που πήρε για να γίνει η ανάθεση στην «ΑΒΑΞ» σήμερα, όταν η γραμμή στον Πειραιά και για να πάει στη Νίκαια έκλεισε 20 χρόνια για την ολοκλήρωση της.  Μπορείς λοιπόν  να αντιληφθείς τι σημαίνει «επιτάχυνση»;

Αλλά και πάλι ρε παιδιά το ζήτημα δεν είναι εκεί. Το ζήτημα σε όλη αυτή την κατάσταση είναι η αναζήτησή της Αλήθειας, που αρχίζει και που τελειώνει στο λεξιλόγιο των πολιτικών. 

Υπάρχει όμως και το ενδεχόμενο, μου λένε γνωρίζοντες και μη, ο Πατούλης να κάνει του κεφαλιού του. Να παρέμβει πάλι ο Μητσοτάκης και να έρθουν τα πράγματα και πάλι στη θέση τους, άλλωστε «το έχει» αυτό ο πρωθυπουργός. Ωραία λέω εγώ, ο υπουργός Εσωτερικών με παρέμβαση του τον «έφερε στα ίσα του», και επειδή δεν ήταν και πολύ «στα ίσα του» «καπάκι» τον φωνάζει στο Μαξίμου και ο Πρωθυπουργός, ε, πόσο bullying θέλει ακόμη ο Περιφερειάρχης Αττικής για να «στρώσει»;

Εκτός και αν όλα είναι ένα «θέατρο» που στήθηκε γιατί κάποιος εργολάβος μπήκε σφήνα «παρακάλεσε» να «επενδύσει»  «εκλιπαρώντας» για τους «όρους» της επένδυσης τον «λυπήθηκαν» και  το σκηνικό άλλαξε. Σενάρια επιστημονικής φαντασίας…

Σε κάθε περίπτωση αναζητείται η Αλήθεια…..

Comments are closed.