Την υποχρέωση των δημοσίων θεσμών να δράσουν εναντίον αναχρονιστικών και επικίνδυνων ιδεών που καταργούν τις ανθρωπιστικές αξίες και τις δημοκρατικές αρχές του πολιτισμού μας, τονίζει η «Προοδευτική Ενότητα Καλλιθέας» σε μήνυμα της για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας.

Αναλυτικότερα το μήνυμα της Δημοτικής Παράταξης

Η «Προοδευτική Ενότητα Καλλιθέας» χαιρετίζει τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας.

Τιμά τους ιστορικούς, όπως και τους σύγχρονους αγώνες για την κατοχύρωση και την αναβάθμιση της θέσης της γυναίκας στην κοινωνία, στην εργασία, στη δημόσια ζωή. Εμπνέεται από τις επιτυχίες που έχουν σημειωθεί. Αλλά, συμμερίζεται και την αποφασιστικότητα κάθε δημοκρατικού και υπεύθυνου πολίτη ότι η κινητοποίηση για τον πραγματικό τερματισμό των διακρίσεων σε βάρος της γυναίκας στο σύγχρονο κόσμο έχει πολλές ακόμη σελίδες να γράψει μέχρις ότου αυτές οι αναφορές να πάψουν να αποτελούν συμβολική ή επικοινωνιακή ενέργεια.

Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα του Δημοτικού Συμβουλίου της Καλλιθέας, όπου οι γυναίκες υποεκπροσωπούνται.

  Τιμώντας αυτήν την Ημέρα, η «Προοδευτική Ενότητα Καλλιθέας» καλεί σε μια νέα κινητοποίηση για την αντιμετώπιση της ενδοοικογενειακής και της έμφυλης βίας. Την κρισιμότητα και την έκταση του προβλήματος επιβεβαιώνει η ισχυροποίηση του κινήματος #Metoo.

Οι αλλεπάλληλες αποκαλύψεις τέτοιων γεγονότων υπογραμμίζουν την υποχρέωση των δημοσίων θεσμών να δράσουν εναντίον αναχρονιστικών και επικίνδυνων ιδεών που καταργούν τις ανθρωπιστικές αξίες και τις δημοκρατικές αρχές πολιτισμού μας.

  «Τιμή στων γυναικών το γένος».

Comments are closed.