Την επόμενη μέρα από την κρίση του covid-19 περιέγραψε ο Δ. Κουτσούμπας στη Βουλή…

«Δίνετε νέα εργαλεία προς τη μεγάλη εργοδοσία για να ποδοπατήσει τα δικαίωμα και να απαλλαγεί από χιλιάδες θέσεις εργασίας» ανέφερε ο γγ του ΚΚΕ

Δριμύ κατηγορώ του γγ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα στη Βουλή για το περιορισμό των εργασιακών δικαιωμάτων με αφορμή την πανδημία.

Ο κ. Κουτσούμπας μεταξύ άλλων ανέφερε : «…Δίνετε νέα εργαλεία προς τη μεγάλη εργοδοσία για να ποδοπατήσει τα δικαίωμα και να απαλλαγεί από χιλιάδες θέσεις εργασίας, ακόμα και το δώρο του Πάσχα που υποχρεούται να καταβάλλει η εργοδοσία, θα καλύπτεται με κρατικό χρήμα»

Παράλληλα ο κ. Κουτσούμπας εξήγησε ότι αρκετές ομάδες εργαζομένων μένουν εκτός παροχής του επιδόματος των 800 ευρώ ενώ κάλεσε την κυβέρνηση να ανακουφίσει περαιτέρω τα λαϊκά στρώματα με μείωση των τιμολογίων ρεύματος και νερού.

«Σε καραντίνα επιδιώκετε να βάλετε και την ενημέρωση. Φιμώνετε κάθε διαφορετική φωνή που μάχεται για προβλήματα και ελλείψεις. Αυτή η φίμωση αφορά και τα πολιτικά κόμματα όπως το ΚΚΕ και τα σωματεία» είπε για να προσθέσει στον διάλογο περι ατομικής και συλλογικής ευθύνης «η ατομική ευθύνη εμπεδώνεται όταν ένα κράτος που έχει την πρωταρχική ευθύνη λύνει εδώ και τώρα τα προβλήματα του λαού. Σταματηστε να κουνάτε μονότονα το δάχτυλο της ατομικής ευθύνης στον λαό. Δική σας ευθύνη να μην ξεροσταλιάζει ο κόσμος έξω από τις τράπεζες.

Πάρτε τώρα μέτρα για ρύθμιση οφειλών ΔΕΚΟ, κλπ για να δείτε πως θα σταματήσουν οι ουρές».

Comments are closed.