Τα μεγάλα προβλήματα του ΕΕΕΕΚ Καλλιθέας διαπίστωσαν Κασσελάκης – Μιχαηλίδου

0
1406

Τα πολλαπλά προβλήματα που αντιμετωπίζουν μαθητές, εκπαιδευτικοί, βοηθητικό προσωπικό και γονείς του Εργαστηρίου Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης (ΕΕΕΕΚ) στην Καλλιθέα είχαν τη δυνατότητα να διαπιστώσουν στην από κοινού επίσκεψη που πραγματοποίησαν τόσο ο νέος Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Στέφανος Κασσελάκης όσο και η Υφυπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού Δόμνα Μιχαηλίδου.

Η κ. Μιχαηλίδου και ο κ. Κασσελάκης ξεναγήθηκαν στα εργαστήρια του ΕΕΕΕΚ Καλλιθέας, συνομίλησαν με την Διευθύντρια του σχολείου Νίκη Χατζηχαλεπλή, τους εκπαιδευτικούς, το Ειδικό Εκπαιδευτικό Προσωπικό (ΕΕΠ) και το Ειδικό Βοηθητικό Προσωπικό (ΕΒΠ) του σχολείου και από κοινού υπήρξε διαλογική συζήτηση για τα ζητήματα της Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης (ΕΑΕ). Το παρών έδωσε και η Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων του Δήμου Καλλιθέας με την πρόεδρο Βασιλική Κολυβίρα και το μέλος του Δ.Σ. Βασίλη Κίλια.

Εδώ και τέσσερα χρόνια οι γονείς περιμένουν λύσεις

Το ΕΕΕΕΚ ξεκίνησε τη λειτουργία του πριν από πέντε χρόνια, σαν παράρτημα του ΕΕΕΕΚ Αγίου Δημητρίου με μία βαθμίδα και, σήμερα, ως ΕΕΕΕΚ Καλλιθέας, έχει φτάσει σε πλήρη λειτουργία, παρέχοντας και τις 6 βαθμίδες-τάξεις εκπαίδευσης, εξυπηρετώντας παράλληλα τους τέσσερις γειτονικούς  Δήμους (Καλλιθέας, Μοσχάτου-Ταύρου, Νέας Σμύρνης και Παλαιού Φαλήρου).

Ωστόσο, στεγάζεται σε παλαιές προκάτ κατασκευές και οι κτιριακές εγκαταστάσεις είναι ακατάλληλες, καθώς παρουσιάζουν μεγάλα προβλήματα, όπως ανεπαρκείς χώρους, στέγη που στάζει, ακόμη και δύσκολη πρόσβαση στις τουαλέτες.

Γενικότερα ως μονάδα έχει τεράστιες δυσκολίες, κάτι που διαπίστωσαν και οι Κασσελάκης, Μιχαηλίδου, για την ειδική κατηγορία παιδιών που φιλοξενεί. Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων έχει αναδείξει τα προβλήματα τόσο προς τη Δημοτική Αρχή του Δήμου Καλλιθέας όσο και στο σύνολο των Δημοτικών Παρατάξεων του Δημοτικού Συμβουλίου Καλλιθέας.

Αποτέλεσμα ήταν να πραγματοποιηθεί πολύωρη συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο με θέμα τα προβλήματα του ΕΕΕΕΚ στις 15 Ιουνίου 2023.

Η συζήτηση είχε προκληθεί μετά από το αίτημα του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Ε.Ε.Ε.ΕΚ. Καλλιθέας αλλά και των διδασκόντων προς το Δημοτικό Συμβούλιο Καλλιθέας όπου εξέθεσαν το σύνολο των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν καθώς και το ότι δεν έχουν υπάρξει παρεμβάσεις για την επίλυση τους από τη Διοίκηση του Δήμου Καλλιθέας.

Οι Δημοτικές Παρατάξεις «Προοπτική Ζωής» Κώστας Ασκούνης, «Προοδευτική Ενότητα Καλλιθέας», «Μια Πόλη στο Δρόμο» και οι δύο Ανεξάρτητες Δημοτικοί Σύμβουλοι (Κορίνα Δαμουλιάνου, Ιωάννα Ευτυχιάδου), στην κοινή τους ανακοίνωση είχαν επισημάνει ότι οι κτιριακές εγκαταστάσεις είναι ακατάλληλες και παρουσιάζουν μεγάλα προβλήματα (ανεπαρκείς χώροι, στέγη που στάζει, δύσκολη πρόσβαση στις τουαλέτες) και παρα το γεγονός ότι τόσο η Διεύθυνση του σχολείου με το Σύλλογο Γονέων όσο και η Ένωση Γονέων ενώ έχουν επισημάνειστη Διοίκηση του Δήμου τα προβλήματα εδώ και μια τετραετία τουλάχιστον, εν τούτοις το μόνο που έχει γίνει ήταν κάποια μικρά μπαλώματα στο σχολείο.

Καταλήγοντας η ανακοίνωση των Δημοτικών Παρατάξεων καλούσε τη Δημοτική Αρχή να προχωρήσει στην  «…άμεση λύση των επειγόντων προβλημάτων του Ε.Ε.Ε.ΕΚ.(Διαχωρισμός τάξεων, επισκευή στέγης, τοποθέτηση προκατ στο αύλειο χώρο)…», καθώς και στην «…επείγουσα δρομολόγηση της κατασκευής καινούργιου σύγχρονου κτιρίου για την στέγαση του Ε.Ε.Ε.ΕΚ…».

 

Comments are closed.