Σύσσωμη η αντιπολίτευση καταγγέλει το Δήμαρχο Καλλιθέας για θεσμική εκτροπή

0
353

Ομαδικά πυρά σύσσωμης της αντιπολίτευσης κατά του Δημάρχου Καλλιθέας Δημήτρη Κάρναβου και καταγγελία για θεσμική εκτροπή κάνουν λόγο σε κοινή ανακοίνωση τους οι Δημοτικές Παρατάξεις «Προοπτική Ζωής Κώστας Ασκούνης»«Λαϊκή Συσπείρωση»«Προοδευτική Ενότητα Καλλιθέας»«Μια Πόλη στο Δρόμο» και η ανεξάρτητη Δημοτική Σύμβουλος  Κορίνα Δαμουλιάνου.

Πιο συγκεκριμένα και σύμφωνα με την ανακοίνωση στο πρόσφατο Δημοτικό Συμβούλιο που έγινε τη Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2022 σε ονομαστική ψηφοφορία που ζήτησε η Αντιπολίτευση στο 3ο θέμα της Ημερήσιας Διάταξης, που αφορούσε τη Ναυταθλητική Μαρίνα του Δήμου Καλλιθέας, η πρόταση της Διοίκησης δεν «πέρασε» καθώς 21 Δημοτικοί Σύμβουλοι ψήφισαν κατά και 20 υπέρ.

Στη συνέχεια, σύμφωνα με τα όσα αναφέρουν οι παρατάξεις στην ανακοίνωση τους, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Καλλιθέας Κων/νος Ευσταθίου ως όφειλε ανακοίνωσε στο σώμα το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας ανακοινώνοντας παράλληλα πως η πρόταση της διοίκησης του Δήμου απορρίφθηκε.

Στην ανακοίνωση καταγγέλεται ο Δήμαρχος Καλλιθέας πως ενώ το Δημοτικό Συμβούλιο συνέχισε κανονικά στη συζήτηση και στις ψηφοφορίες στα επόμενα θέματα της Ημερήσιας Διάταξης (συζητείτο  το 10ο θέμα) έκανε παρέμβαση ζητώντας να επανέλθει στο 3ο θέμα προκειμένου να γίνει εκ νέου ψηφοφορία.

Σύσσωμη η αντιπολίτευση συμπεριλαμβανομένου και της ανεξάρτητης Δημοτικής Συμβούλου Κορίνας Δαμουλιάνου κατήγγειλε για πραξικοπηματικές μεθόδους και πρωτοφανή θεσμική εκτροπή που παραβιάζει κατάφορα τον Κανονισμό Λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου τόσο τον πρόεδρο του Δ.Σ. όσο και το Δήμαρχο Καλλιθέας.

Τέλος στην ανακοίνωση τους οι παρατάξεις κάνουν λόγο για προσφυγή σε κάθε νόμιμη ενέργεια που προβλέπει ο Νόμος για την αποκατάσταση της νομιμότητας του αρχικού αποτελέσματος της ψηφοφορίας.

Αναλυτικότερα η κοινή καταγγελία των Δημοτικών Παρατάξεων της αντιπολίτευσης, «Προοπτική Ζωής – Κώστας Ασκούνης, «Λαϊκή Συσπείρωση», «Προοδευτική Ενότητα Καλλιθέας», «Μια Πόλη στο Δρόμο» και της ανεξάρτητης Δημοτικής Συμβούλου Κορίνας Δαμουλιάνου

Comments are closed.