Σύλλογος Υπαλλήλων Δ. Καλλιθέας, Ανακοίνωση-καταγγελία : ο Δήμαρχος δεν τήρησε την δέσμευση του…

ΣΥΛΛΟΓΟΣ   ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ​​​  Καλλιθέα   8-4-2020

   ΔΗΜΟΥ   ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ​​​             Αρ. πρωτ.                   ​​​​​​

ΕΛ.   ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ   156  –  3ος   όροφος                                                                                                     

Τ.Κ.    176 75     ΚΑΛΛΙΘΕΑ​​                                     

ΤΗΛ.  95.88.825   –    FAX.  95.88.825                

​​​​​                         

​​A N A Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η  –  Κ Α Τ Α Γ Γ Ε Λ Ι Α 

​Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Υπαλλήλων του Δήμου Καλλιθέας, καταγγέλλει τον Δήμαρχο Καλλιθέας Δημήτρη Κάρναβο για την μη επιλογή των απολυμένων συμβασιούχων του Δήμου μας, στο προσωπικό τετράμηνης σύμβασης που προσελήφθη έκτακτα λόγω της πανδημίας. Συγκεκριμένα, σε συνάντηση του Δ.Σ. με τον κ. Δήμαρχο υποβλήθηκε αίτημα για την επιλογή στο παραπάνω προσωπικό και των απολυμένων συμβασιούχων του Δήμου μας – οι οποίοι υπηρετούσαν για μεγάλο χρονικό διάστημα σε ανάλογες θέσεις και διέθεταν αν μη τι άλλο την απαιτούμενη εμπειρία-, το οποίο έγινε αποδεκτό χωρίς όρους ή άλλες παραμέτρους.  

Στη συνέχεια όμως και παρά την προσωπική του δέσμευση απέναντι στο Δ.Σ., δεν τηρήθηκαν τα συμφωνηθέντα, αφού ένας σημαντικός αριθμός των απολυμένων συμβασιούχων παρέμεινε εκτός των επιλογών του. Το Δ.Σ. του συλλόγου μας πριν την επίσημη ανακοίνωση των επιλεγέντων εργαζομένων, ζήτησε εγγράφως συνάντηση με τον κ. Δήμαρχο για την διευθέτηση των παραπάνω, καθώς πληροφορίες έφεραν ότι δεν τηρήθηκαν τα συμφωνηθέντα. 

Ο κ. Δήμαρχος απαξιωτικά δεν δέχθηκε να συναντηθεί με το Δ.Σ. του συλλόγου, προχώρησε δε άμεσα στην ανακοίνωση των επιλογών του, στις οποίες ένας σημαντικός αριθμός εργαζομένων δεν συμπεριλαμβανόταν. Ως αιτιολογία ανέφερε ότι δεν συμπεριλήφθηκαν όσοι δεν διέμεναν στην Καλλιθέα, η οποία δεν ευσταθεί καθώς αφ΄ ενός μία τέτοια τοποθέτηση δεν είχε τεθεί στην αρχική πραγματοποιθείσα συνάντησή μας, αφ΄ ετέρου επελέγησαν άλλοι που επίσης δεν διαμένουν στην Καλλιθέα, με άγνωστα κριτήρια.  

​Το Διοικητικό Συμβούλιο του συλλόγου μας θεωρεί ότι στη συγκεκριμένη περίπτωση ο Δήμαρχος Καλλιθέας δεν στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων. Αποφάσισε την μη πρόσληψη (με τετράμηνη σύμβαση) απολυμένων εργαζομένων που είχαν προσληφθεί παλαιότερα με κριτήρια ΑΣΕΠ (πολύτεκνοι, προστατευόμενα μέλη ΑΜΕΑ, κλπ). Ακόμη δεν μπορεί να δεσμεύεται ως θεσμός απέναντι στο Δ.Σ. των εργαζομένων και στη συνέχεια μετά λίγες ημέρες να μην τηρεί τις δεσμεύσεις του.  

Ο δήμαρχος ως πρώτος πολίτης της πόλης πρέπει να διέπεται μεταξύ άλλων και από τις αρχές τις συνέπειας, που στην συγκεκριμένη περίπτωση δεν υπήρξε.  Προτείνουμε στο πλαίσιο των αναγκών που έχουν δημιουργηθεί στις υπηρεσίες του Δήμου  μας, από την υποστελέχωσή τους, λόγω των μέτρων (Ειδικές άδειες, άδειες ειδικού σκοπού, ευθαθείς ομάδες, εκ περιτροπής εργασία, κλπ) που έχουν ληφθεί από την Πολιτεία για την αντιμετώπιση της πανδημίας, την πρόσληψη των απολυμένων συμβασιούχων που δεν συμπεριλήφθηκαν στον πρόσφατο πίνακα, με νέα προκήρυξη ή όποιο άλλο τρόπο.       

​                                           Το  Διοικητικό  Συμβούλιο 

Comments are closed.