Σύλλογος Υπαλλήλων Δ. Καλλιθέας: Η έλλειψη προσωπικού γιγαντώνει τα προβλήματα στους Παιδικούς Σταθμούς

0
426

Με ανακοίνωση του ο Σύλλογος Υπαλλήλων του Δήμου Καλλιθέας έδωσε στη δημοσιότητα τα αιτήματα που έχει καταθέσει από τις 26 Οκτωβρίου 2020 στο πρόεδρο του Δ.Σ. του Οργανισμού Παιδικής Αγωγής και Άθλησης «Γιάννης Γάλλος» κ. Μανώλη Κωστάκη μετά την συνάντηση που είχαν πραγματοποιήσει μαζί του.

Στην επιστολή του ο Σύλλογος Υπαλλήλων επισημαίνει την έλλειψη προσωπικού που παρουσιάζουν οι δομές του Οργανισμού με αποτέλεσμα να δημιουργούνται σημαντικά προβλήματα, ενώ κάνει λόγο και για ελλιπή σίτιση των παιδιών στους παιδικούς σταθμούς.

Η ανακοίνωση του Συλλόγου Υπαλλήλων Δήμου Καλλιθέας

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ​​​​
ΔΗΜΟΥ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ​​​

Καλλιθέα 4/11/2020 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Υπαλλήλων του Δήμου Καλλιθέας στα πλαίσια των αποφάσεων του, πραγματοποίησε συνάντηση τη Δευτέρα 26/10/20 με τον Πρόεδρο του Οργανισμού ¨Γιάννης Γάλλος¨ Μανώλη Κωστάκη, προκειμένου να δοθεί άμεση λύση στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι στους χώρους εργασίας τους.
Στη συζήτηση που ακολούθησε προβάλλαμε τα προβλήματα που καθημερινά αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι, τα αιτήματα που απορρέουν από αυτά αλλά και το πλαίσιο διεκδίκησης για την άμεση λύση τους, και πιο συγκεκριμένα:

Καταθέσαμε τα εξής ζητήματα:

 1. Άμεση πρόσληψη εκπαιδευτικού προσωπικού. Η πρόσληψη προσωπικού μέσω ΟΑΕΔ δεν έλυσε το μεγάλο πρόβλημα έλλειψης προσωπικού των βρεφονηπιακών μας σταθμών. Εν μέσω δε Πανδημίας η έλλειψη αυτή γιγαντώνεται. Είναι προφανές ότι η έλλειψη προσωπικού, κυρίως εκπαιδευτικού, δεν ανταποκρίνεται στην αναλογία παιδιών προσωπικού και ούτε η αναλογία παιδαγωγών – βοηθών παιδαγωγών. Η μεγάλη έλλειψη προσωπικού εντατικοποιεί την εργασία των εργαζόμενων που σήμερα υπηρετεί με αποτέλεσμα να δημιουργεί πολλούς κινδύνους για την ασφάλεια των παιδιών.
 2. Άμεση προμήθεια σε απορρυπαντικά, χαρτικά (χαρτί υγείας, χειροπετσέτες κ.α.).
  Έχουμε διαπιστώσει ότι υπάρχουν μεγάλες ελλείψεις στα παραπάνω είδη με αποτέλεσμα να αναγκάζουν το προσωπικό και ιδιαίτερα τις υπεύθυνες των σταθμών να τα προμηθεύονται με δικά τους έξοδα.
 3. Άμεση προμήθεια σε εκπαιδευτικό υλικό ( χαρτί φωτοτυπικού, χαρτόνια , πλαστελίνες κλπ.). Παρατηρείται μεγάλη έλλειψη στα παραπάνω είδη με αποτέλεσμα να δυσχεραίνεται το έργο των παιδαγωγών.
 4. Άμεση προμήθεια σε είδη ιματισμού ( ποδιές φαγητού βρεφών, σελτέδες αλλάγματος βρεφών, πετσέτες κ.α.). Η τελευταία προμήθεια ήταν το 2012 παρόλο που δημιουργήθηκαν νέα βρεφικά τμήματα χωρίς καμία πρόβλεψη.
 5. Προμήθεια και αντικατάσταση εκτυπωτών, φωτοτυπικών, υπολογιστών , μελάνια εκτυπωτών δεν πραγματοποιήθηκε στους περισσότερους βρεφονηπιακούς σταθμούς μέχρι σήμερα, οπότε το κόστος φωτοτυπιών και εργασιών των σταθμών να πέφτει στους εργαζόμενους. Όπως και οι συντηρήσεις, επισκευές, αγορές ηλεκτρικών και άλλων ειδών δεν έχουν πραγματοποιηθεί τα τελευταία χρόνια.
 6. Αγορές παιχνιδιών και εκπαιδευτικών ειδών. Είναι γνωστό ότι αντίστοιχο υλικό έχουν να προμηθευτούν οι σταθμοί πολλά χρόνια.
 7. Χορήγηση γάλακτος σε όλο το εκπαιδευτικό προσωπικό των σταθμών σύμφωνα με τη συλλογική σύμβαση του Ιουνίου του 2019.
 8. Προληπτική ιατρική για το σύνολο του προσωπικού.
 9. Παιδίατρος. Ζητάμε την διαρκεί παρουσία του Παιδίατρου στους σταθμούς με σαφείς οδηγίες στο προσωπικό και τους γονείς για ασθένειες των παιδιών ιδιαίτερα σήμερα με τα μέτρα COVID-19. δίνοντας εντολή να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την υγιεινή των παιδιών και την υγειονομική κατάσταση των σταθμών.
 10. Να ολοκληρωθεί σύντομα η χρηματική και υπερωριακή αποζημίωση των καθαριστών από τη διαφορά ωραρίου σύμφωνα με τη συλλογική σύμβαση του 2018. Να χορηγηθούν και στη Διεύθυνση άθλησης που δεν έχει ξεκινήσει ακόμα. Να χορηγηθεί η χρηματική αποζημίωση και στον κο Γιαχαλή που συνταξιοδοτήθηκε το Μάιο 2020 και εξαιρέθηκε. Μείωση του ωραρίου στους τραπεζοκόμους (4 συνολικά από όλο το προσωπικό των σταθμών) αφού εκτελούν χρέη βοηθού μαγείρων και εξαιρέθηκαν από τη μείωση ωραρίου.
 11. Διαιτολόγιο και ποσοτολόγιο παιδιών σύμφωνα με τις Υπουργικές Αποφάσεις του 2017 και 8/2020. Απαιτούμε την πλήρη και υγιεινή διατροφή των παιδιών. Στην διατροφή των παιδιών δεν υπάρχουν εκπτώσεις και αυθαίρετες περικοπές τροφίμων με αποτέλεσμα την ελλιπή διατροφή τους.
 12. Να παρθούν τα απαραίτητα υγειονομικά μέτρα στις ώρες αιχμής, κατά την προσέλευση και αποχώρηση των παιδιών.( Ένα πατάκι με διάλυμα χλωρίνης στην είσοδο του σταθμού θα βοηθούσε).

ΤΟ Δ.Σ.

Comments are closed.