Σύλλογος Υπαλλήλων Δ.Καλλιθέας : Ζητά προ ημερησίας συζήτηση-απόφαση στο σημερινό Δημ.Συμβούλιο, και τήρηση των συμφωνηθέντων απο τον Δήμαρχο Καλλιθέας…

0
467

Με επιστολή του ο Σύλλογος Υπαλλήλων του Δήμου Καλλιθέας ζητά κατά την αποψινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καλλιθέας να συμπεριελήφθη εκτός ημερησίας διάταξης η πρόταση του για λήψη απόφασης των συμβασιούχων-παρατασιούχων που απομακρύνθηκαν από την εργασία τους με δικαστικές αποφάσεις το τελευταίο χρονικό διάστημα.

Παράλληλα, στην ίδια επιστολή, επισημαίνεται ότι για το συγκεκριμένο αίτημα τους ο δήμαρχος Καλλιθέας Δημήτρη Κάρναβο είχε δεσμευτεί θετικά προς την αντιπροσωπεία των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Υπαλλήλων με την οποία είχε πραγματοποιηθεί σχετική συνάντηση.

Η επιστολή του Συλλόγου Υπαλλήλων Δήμου Καλλιθέας.

15-4-2020   

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΔΗΜΟΥ   ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ​​​        
    Αρ. πρωτ.    16161                 ​​​​​​

ΕΛ.   ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ   156  –  3ος   όροφος                                                                                                     

Τ.Κ.    176 75     ΚΑΛΛΙΘΕΑ​​                                     

ΤΗΛ.  210.95.88.825   –    FAX. 210. 95.88.825                

Σας παρακαλούμε όπως συμπεριλάβετε στην παρούσα συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ως θέμα εκτός ημερησίας διάταξης, την λήψη απόφασης πρόσληψης των συμβασιούχων-παρατασιούχων που απομακρύνθηκαν από την εργασία τους με δικαστική απόφαση κατά το τελευταίο χρονικό διάστημα. Πρόκειται για εργαζόμενους που υπηρετούσαν στο Δήμο μας με συνεχείς παρατάσεις και δικαστικές αποφάσεις (νομοθετικές ρυθμίσεις, προσωρινά δικαστικά και ασφαλιστικά μέτρα), για 4 και 5 χρόνια έως το Φεβρουάριο του 2020. Ο Δήμαρχος Καλλιθέας αν και είχε δεσμευτεί σε συνάντηση με μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου μας, ότι το σύνολο των παραπάνω εργαζομένων θα επιλεγόταν κατά προτεραιότητα στο προσωπικό που προσλήφθηκε έκτακτα με τετράμηνες συμβάσεις (για την αντιμετώπιση των προβλημάτων της πανδημίας), εν τούτοις οκτώ (8) από τους είκοσι (20) συνολικά εργαζόμενους δεν επελέγησαν. Επανερχόμαστε με το παρόν αίτημα, καθώς θεωρούμε αναιτιολόγητη την μη επιλογή των συγκεκριμένων  εργαζομένων, αφού έναντι όλων των άλλων κατείχαν το προβάδισμα της πρότερης εμπειρίας καθώς και της αρχικής επιλογής των με κριτήρια του ΑΣΕΠ (προϋποθέσεις που απεδέχθη ο κ. Δήμαρχος αλλά και το Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης μας, με συνέπεια την ομόφωνη λήψη  απόφασης, για παραμονή στην εργασία τους για την κάλυψη παγίων και διαρκών αναγκών).       Ως εκ τούτου καλούμε το Δημοτικό Συμβούλιο, στην λήψη απόφασης πρόσληψης  προσωπικού καθαριότητας συμπληρωματικά  για την αντιμετώπιση προβλημάτων και εκτάκτων εργασιών λόγω της πανδημίας, που  δεν είχαν προβλεφθεί στην προγενέστερη απόφαση. 

Η  προκήρυξη για την πρόσληψη του παραπάνω αναφερόμενου προσωπικού θα αφορά προσωπικό με σύμβαση ορισμένου χρόνου τετράμηνης διάρκειας με ελάχιστο αριθμό θέσεων τις οκτώ (8) θέσεις εργατών καθαριότητας. Με  την αποδοχή του αιτήματός μας,  καλύπτονται αρτιότερα εργασίες που αφορούν τα προγράμματα της υπηρεσίας καθαριότητας της πόλης, αποκαθίσταται το δίκαιο αίσθημα της άνισης αντιμετώπισης των εργαζομένων που διακατέχει κύρια όσους δεν επελέγησαν κατά την τελευταία προκήρυξη, καθώς και το κύρος  και η αξιοπιστία  του κ. Δημάρχου με την τήρηση της δέσμευσής του.  

Με εκτίμηση, τα μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου Εργαζομένων Καλλιθέας,

Πρόεδρος                                                    Γραμματέας

 Ραφαήλ Μηλιώνης                                        Ανδρέας Θεολόγου

Comments are closed.