Σύλλογος Υπαλλήλων Δήμου Καλλιθέας: Ανακοίνωση-Καταγγελία για την επίθεση και τον τραυματισμό εργαζομένων…

0
830

Μετά την «επίθεση» κατά της διοίκησης του Δήμου Καλλιθέας που έχουν εξαπολύσει οι δημοτικές παρατάξεις «Προοπτική Ζωής» και «Προοδευτική Ενότητα Καλλιθέας» για την επίθεση σε εργαζόμενους του Δήμου από ρακοσυλλέκτες που βρισκόντουσαν στο χώρο όπου στεγάζεται η βιομηχανική μονάδα ανταποδοτικής ανακύκλωσης, σειρά παίρνουν και οι εργαζόμενοι, αν και καθυστερημένα, με δριμύτατη ανακοίνωση του Συλλόγου Υπαλλήλων.

Το συνδικαλιστικό όργανο των εργαζομένων καταδικάζει το γεγονός και κάνει λόγο για αδράνεια και αδιαφορία στην αντιμετώπιση του, και δηλώνει πως δεν θα επιτρέψει κάτι τέτοιο να συνεχιστεί, ενώ ζητά την άμεση απομάκρυνση της συγκεκριμένης μονάδας προς κάθε κατεύθυνση και καλεί τους εργαζόμενους σε εγρήγορση υπό την αναμονή των ενεργειών της διοίκησης του Δήμου Καλλιθέας.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ 

Ο Σύλλογος Υπαλλήλων Δήμου Καλλιθέας, καταγγέλλει την Διοίκηση του Δήμου Καλλιθέας διότι δεν φρόντισε για την ασφάλεια των εργαζομένων στην απρόκλητη επίθεση που δέχθηκαν κατά την τέλεση των καθηκόντων τους, από άτομα που χρησιμοποιούν την μονάδα ανταποδοτικής ανακύκλωσης στη συμβολή των οδών Ευαγγελιστρίας & Ελ. Βενιζέλου. Το συμβάν είχε σαν κατάληξη τον σοβαρό τραυματισμό ενός εργαζόμενου (κάταγμα στο ρινικό οστό, θλαστικά τραύματα, κ.α.) και την διακομιδή του σε μονάδα υγείας για την παροχή πρώτων βοηθειών

Συγκεκριμένα: 

Η διοίκηση του Δήμου Καλλιθέας εγκατέστησε την συγκεκριμένη μονάδα ανταποδοτικής ανακύκλωσης στη συμβολή των οδών Ευαγγελιστρίας & Ελ. Βενιζέλου, όπου καθημερινά συναθροίζονται πολλά άτομα που κάνουν χρήση της μονάδας, με παραμονή πολλών ωρών στον περιβάλλοντα χώρο και πρόκληση εκτεταμένης ρύπανσης και όχλησης  των κατοίκων. 

Στα εύλογα παράπονα των περιοίκων για πλημμελή καθαριότητα, η υπηρεσία μας με εντολή του αρμόδιου αντιδημάρχου, επιχείρησε το Σάββατο 5-9-2020 να προβεί στην πλύση των χώρων,  με την χρήση των μηχανικών μέσων που διαθέτει. Οι παριστάμενοι χρήστες της μονάδας, με τεράστιο όγκο ανακυκλωμένων υλικών, αντέδρασαν στην επιχείρηση αυτή και επιτέθηκαν στους εργαζόμενους που προσπάθησαν να κάνουν την δουλειά τους, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό τους (ο ένας ιδιαίτερα σοβαρός). 

Ο Σύλλογος Υπαλλήλων Δήμου Καλλιθέας:

Καταδικάζει την παραπάνω επίθεση που δέχθηκαν οι εργαζόμενοι, δηλώνει δε ότι θα σταθεί στο πλευρό τους σε ότι χρειασθεί. 

Καλεί την Διοίκηση του Δήμου, να προβεί στην άμεση απομάκρυνση της συγκεκριμένης μονάδας από την περιοχή, καθώς η παραμονή της εγκυμονεί διαρκή κίνδυνο για τους εργαζόμενους που έχουν την ευθύνη της καθαριότητας της περιοχής, δεδομένου ότι επανειλημμένα έχουν δημιουργηθεί προβλήματα σε βάρος τους και κατά το παρελθόν από τα συγκεκριμένα άτομα. 

Δηλώνει προς κάθε κατεύθυνση ότι η  αδράνεια και  αδιαφορία στην αντιμετώπιση αυτού του σοβαρού θέματος δεν θα συνεχιστεί. 

Παραμένει σε εγρήγορση αναμένοντας τις άμεσες ενέργειες της διοίκησης του Δήμου. ​    

             Το  Διοικητικό  Συμβούλιο

Comments are closed.