Σύλλογος Γυναικών Καλλιθέας: Συμμετοχή στις κινητοποιήσεις για τα μέτρα στην εκπαίδευση σήμερα 21/1 στις 14:00 στο Δημαρχείο

0
573

Με ανακοίνωση του ο Σύλλογος Γυναικών Καλλιθέας στηρίζει τις κινητοποιήσεις εκπαιδευτικών, γονιών και φοιτητών ενάντια στα νέα μέτρα της κυβέρνησης για την εκπαίδευση και καλεί τις γυναίκες να συμμετάσχουν στην κινητοποίηση που θα πραγματοποιηθεί σήμερα Πέμπτη 21 Ιανουαρίου 2021 στις 14:00 στο δημαρχείο του Δήμου Καλλιθέας.

Η Ανακοίνωση του Συλλόγου Γυναικών Καλλιθέας

Ο Σύλλογος Γυναικών Καλλιθέας (μέλος της Ο.Γ.Ε.) στηρίζει τις πολύμορφες κινητοποιήσεις φοιτητών, εκπαιδευτικών, γονιών, μαθητών ενάντια στα νέα αντιεκπαιδευτικά μέτρα της κυβέρνησης και καλεί τις γυναίκες να συμμετέχουν στα συλλαλητήρια που διοργανώνονται την Πέμπτη 21 Γενάρη 2021 στην Αθήνα, στην Καλλιθέα, και σε άλλες πόλεις της χώρας, διεκδικώντας ανοιχτές σχολές και σχολεία με όλα τα αναγκαία μέτρα προστασίας.


Καταδικάζουμε και αντιπαλεύουμε το νέο νομοσχέδιο που φέρνει η κυβέρνηση εν μέσω πανδημίας και με τις σχολές κλειστές, με το οποίο προβλέπεται η ίδρυση πανεπιστημιακής αστυνομίας και άλλων υποδομών καταστολής στα πανεπιστήμια, ενώ ταυτόχρονα υψώνονται νέοι φραγμοί στην πρόσβαση στην Ανώτατη Εκπαίδευση μέσω ρυθμίσεων για τις πανελλαδικές εξετάσεις. Την ίδια στιγμή που σχολεία και πανεπιστήμια παραμένουν αθωράκιστα απέναντι στην πανδημία, η κυβέρνηση επιλέγει να δώσει 30 εκατ. ευρώ για ίδρυση πανεπιστημιακής αστυνομίας!


Καταγγέλλουμε την πρωτόγνωρη επιχείρηση αστυνομοκρατίας και τρομοκρατίας στα πανεπιστημιακά ιδρύματα καθώς και τη γενικότερη προσπάθεια της κυβέρνησης να επιβάλλει, αξιοποιώντας τις συνθήκες της πανδημίας, ακόμα πιο βαθιά αντιδραστικά μέτρα.

Ξέρουμε καλά ότι η ίδρυση αυτού του σώματος μέσα στα πανεπιστήμια έχει στόχο την καταστολή κάθε αγωνιστικής και διεκδικητικής φωνής που δεν δέχεται την μετατροπή της Παιδείας σε εμπόρευμα και τη μετατροπή των φοιτητών σε πελάτες. Δηλώνουμε κατηγορηματικά ότι θα μας βρίσκουν συνεχώς απέναντί τους!


Αποφασιστικά συνεχίζουμε τον αγώνα μας και μέσα στην πανδημία για αποκλειστικά δημόσια δωρεάν Παιδεία που θα εξασφαλίζει την προστασία της υγείας και τα μορφωτικά δικαιώματα των παιδιών μας.


Συμμετέχουμε στην κινητοποίηση την Πέμπτη 21 Γενάρη στις 14:00 στο Δημαρχείο της Καλλιθέας.

Σύλλογος Γυναικών Καλλιθέας
(μέλος της Ο.Γ.Ε.)

20 – 1 – 21

Comments are closed.