Σύλλογος Γονέων 1ου Νηπιαγωγείου Καλλιθέας: Αγανάκτηση για την τοπική αρχή

0
463

Για την ανάρτηση τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μας ενημέρωσε ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Νηπιαγωγείου Καλλιθέας μέσω της οποίας εκφράζεται η αγανάκτηση του συνόλου των Γονέων και του Διδακτικού προσωπικού για τις συνθήκες που επικρατούν μετά την τοποθέτηση «οικίσκου» στον αύλειο χώρο του Νηπιαγωγείου.

Οι Γονείς, στην αιχμηρή ανάρτηση, κάνουν λόγο για αδιαφορία της Διοίκησης του Δήμου για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί μετά την τοποθέτηση μιας επιπλέον αίθουσας («οικίσκος») για την εξυπηρέτηση των αναγκών της δίχρονης υποχρεωτικής εκπαίδευσης., αναφέροντας χαρακτηριστικά πως η αυλή έχει μετατραπεί σε εργοτάξιο.

Αναλυτικότερα η ανάρτηση του Συλλόγου Γονέων

Κύριε Δήμαρχε, αναγκαζόμαστε να προβούμε σε αυτή την ανάρτηση, διότι δυστυχώς δεν μπορούμε να πάρουμε μια έγκυρη και υπεύθυνη απάντηση στις τόσες επιστολές που έχουμε στείλει, ως Σύλλογος Γονέων αλλά και ως Διδακτικό Προσωπικό του 1ου Νηπιαγωγείου Καλλιθέας!

Δεν γνωρίζουμε από που πηγαζει τόση αλαζονεία και τόση αδιαφορία για θέματα τόσο σημαντικά όσο η Παιδεία, από την πλευρά σας! Προσπαθήσαμε πολλές φορές να έρθουμε σε μια συζήτηση, με αρμόδιους, ακολουθώντας πάντα την ιεραρχία, μας κάνατε μπαλάκι του τένις με απροκάλυπτες κοροϊδίες. Είστε γνώστης της περίπτωσης γιατί καλέσαμε και εσάς τον ίδιο και μας προτείνατε να ξανακάνουμε ότι κάναμε πάλι από την αρχή για να μπορέσουμε να μιλήσουμε με εσάς απευθείας!

Κοντεύει να τελειώσει η σχολική χρονιά και δεν έχετε καταδεχτεί ούτε να δείτε πως είναι εξωτερικά ο “οικίσκος” που βαφτίσατε σχολική αίθουσα. Να σας θυμίσουμε ότι εκεί μέσα θα μπουν αληθινά παιδιά, όχι φωτογραφίες τους. Δεν έχετε προβει σε καμία εργασία και το σημαντικότερο σε καμία ενημέρωση στους γονεις. Δεν γνωρίζουμε τι βλέψεις έχετε για το μέλλον της Καλλιθέας, αλλά να σας υπενθυμίσουμε ότι το μέλλον του κάθε τόπου, είναι τα παιδιά, όχι εσείς!

Όποτε καλό θα ήταν να δώσετε λίγη βαρύτητα παραπάνω σε αυτά! Καταστρέψατε τον αύλειο χώρο ενός Νηπιαγωγείου, μετατρέποντας τον σε εργοτάξιο και χρειάστηκε μέχρι και πριν λίγες μέρες να σας παρακαλάμε να τον περιφράξετε σωστά, ώστε να βγαίνουν τα παιδιά διάλειμμα, χωρίς να χρειάζεται οι δάσκαλοι τους να στέκονται στον “οικίσκο” σαν να περιμένουν εκτέλεση πέναλτι. Κι εκεί ακόμα απαντήσατε προφορικά με “ίσως” και “θα διερευνηθεί”.

Τι ακριβώς θα διερευνηθεί;

Αν τα παιδιά που πάνε σε δημόσιο σχολειο της Καλλιθέας έχουν δικαίωμα στην ασφάλεια και την ποιοτητα;

Αλήθεια, εδώ θα μας απαντήσετε; 

ΥΓ: Προς αποφυγή παρεξηγήσεων, η ανάρτηση δεν έχει πολιτικό χαρακτήρα, ούτε είναι σε προσωπικό επίπεδο. Εκφράζει την αγανάκτηση των γονέων του 1ου Νηπιαγωγείου Καλλιθέας με την τοπική αρχή.

Comments are closed.