Σωτ. Τσιόδρας: 1.600 νοσηλεύονται με ιό που κάνει πνευμονία… Το μέλλον είναι αόρατο αλλά υπάρχουν τα εργαλεία

0
340

Ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας στην έκτακτη ενημέρωση από το μέγαρο Μαξίμου έδωσε στοιχεία που «τρομάζουν» και που μπορεί να δηλώνουν παράσταση των έκτακτων μέτρων και πέρα από το τέλος Νοεμβρίου, σύμφωνα με τα όσα ανέφερε σε σχετική ερώτηση.

Αναλυτικότερα ο κ. Τσιόδρας, ανέφερε ότι 1.600 άνθρωποι νοσηλεύονται σήμερα από ιό που κάνει πνευμονία. Πρόκειται για αριθμό-ρεκόρ στη σύγχρονη ελληνική ιστορία, ενώ «έχουμε ένα ΜΟ νέων εισαγωγών που ξεπερνάει τις 170 την ημέρα και αυτό θα πιέσει το σύστημα υγείας».

«Τις τελευταίες ημέρες από τις 26 Οκτωβρίου απομακρύνεται η καμπύλη εξιτηρίων έναντι εισαγωγών και, μάλιστα αυτοί που εισάγονται είναι πολύ περισσότεροι από αυτούς που παίρνουν εξιτήριο», επεσήμανε ο καθηγητής και πρόσθεσε ότι «όταν η επιδημία έχει αύξηση δεν θα νοσηλευτούν μόνο οι άνθρωποι πάνω απο 75 ετών αλλά και άτομα άνω των 45 ετών και θα υπάρξουν νοσηλείες σε ΜΕΘ, αλλά και θάνατοι, πράγμα που δεν το θέλουμε.»

Σε ερώτηση δημοσιογράφου για το ενδεχόμενο παράτασης του Lockdown ο κ. Τσιόδρας απάντησε: 

«Χρειαζόμαστε όλα τα μέτρα για να περιορίσουμε την επιδημία. Παρακολουθούμε τα μέτρα πώς επηρεάζουν τη μεταδοτικότητα. Κανείς δεν αποκλείει τίποτα. Εγώ ποτέ δεν απέκλεισα κάτι γνωρίζοντας πώς συμπεριφέρονται οι ιοί. Τα μέτρα σίγουρα θα δουλέψουν. Έχουμε τρόπο να δούμε ποιο και πόσο δουλεύει καλύτερα. Το μέλλον είναι αόρατο αλλά έχουμε εργαλεία για να πούμε ότι θα μειωθεί η διασπορά του ιού. Η ιχνηλασία θα συνεχίζεται ώστε να μειωθούν οι κύκλοι διασποράς του ιού. Η επιδημία πιστεύω ότι θα τελειώσει με το εμβόλιο, του οποίου τα αποτελέσματα θα έχουμε στο τέλος του χρόνου και τις αρχές του επόμενου».

Comments are closed.