Σχολικό Συγκρότημα «Νίκος Μπελογιάννης – Με ένα κόκκινο γαρίφαλο υποδέχθηκαν τους μαθητές οι οργανώσεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ

0
273


Ένα διαφορετικό «μάθημα» είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν οι μαθητές και οι μαθήτριες του σχολικού συγκροτήματος «Νίκος Μπελογιάννης» στην Καλλιθέα, που μπήκαν μέσα στο σχολείο κρατώντας ένα κατακόκκινο γαρίφαλο που τους έδωσαν το ΚΚΕ και η ΚΝΕ.

Οι Οργανώσεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ στην Καλλιθέα, τιμώντας τα 70 χρόνια από την εκτέλεση του Νίκου Μπελογιάννη και των συντρόφων του, Ηλ. Αργυριάδη, Ν. Καλούμενου και Δ. Μπάτση, βρέθηκαν σήμερα έξω από το Σχολικό συγκρότημα, όπου τότε λειτουργούσαν οι γνωστές φυλακές της Καλλιθέας, στα κελιά των οποίων κρατήθηκαν οι παραπάνω και άλλοι κομμουνιστές και αγωνιστές.

Στόλισαν με πανό τον περιβάλλοντα χώρο και με την ανακοίνωση τους κάλεσαν τους μαθητές να γνωρίσουν την ηρωική και αλύγιστη δράση του στελέχους του ΚΚΕ Ν. Μπελογιάννη, που το όνομα του έχει δοθεί στο σχολείο τους (έχει υπάρξει σχετική ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου επί δημαρχίας Κώστα Ασκούνη). 

Ακολούθησε κατάθεση λουλουδιών εκ μέρους της ΤΕ Νότιου Τομέα Αττικής του ΚΚΕ, η οποία έγινε από την Χριστίνα Μπέλλα, γραμματέα της Οργάνωσης και μέλος της ΕΠ της ΚΟΑ και εκ μέρους του ΤΣ Νότιου Τομέα της ΚΝΕ, από τον Κωνσταντίνο  Χαραλαμπόπουλο, γραμματέα του ΤΣ και μελος της ΚΕΟΕ της ΚΝΕ.

Comments are closed.