Συντάξεις : μονά- ζυγά και νωρίτερα οι πληρωμές τον Απρίλιο λόγω Covid-19…

0
423

Προς αποφυγή του συνωστισμού στα ΑΤΜ νωρίτερα η πληρωμή των συντάξεων τον Απρίλιο, με μονά-ζυγά οι ημερομηνίες…Μεγάλη Εβδομάδα η ψηφιακή έκδοση συντάξεων…

Μιλώντας το πρωί στη τηλεόραση του ΣΚΑΙ ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης ανακοίνωσε το νέο τρόπο που θα πληρωθούν οι συντάξεις μηνός Μαίου στο τέλος Απριλίου, ενώ αναφέρθηκε και στην έναρξη της ψηφιακής έκδοσης των συντάξεων που θα ξεκινήσει την Μεγάλη Εβδομάδα.

Αναλυτικά:

Οι συντάξεις ΙΚΑ, ΟΤΕ και Τραπεζών θα πληρωθούν στις 22 Απριλίου για τους συνταξιούχους που το ΑΜΚΑ τους λήγει σε 1 3 5 7 9. Οι συντάξεις θα πληρωθούν στις 24 Απριλίου για τους συνταξιούχους που το ΑΜΚΑ τους λήγει σε 0 2 4 6 8.

Οι συντάξεις ΟΑΕΕ, ΟΓΑ και ΕΤΑΑ θα πληρωθούν στις 27 Απριλίου

Οι συντάξεις ΝΑΤ, Δημοσίου, ΔΕΗ και ΕΤΑΠ ΜΜΕ θα πληρωθούν στις 29 Απριλίου.

Η αλλαγή αυτή στις πληρωμές των συντάξεων, γίνεται προκειμένου να μην υπάρξουν ξανά εικόνες συνωστισμού συνταξιούχων έξω από τα τραπεζικά καταστήματα.

Ξεκινά τη Μεγάλη Εβδομάδα η ψηφιακή έκδοση συντάξεων

Ο υπουργός Εργασίας ανακοίνωσε, επίσης, ότι την Μεγάλη Εβδομάδα ξεκινά πιλοτικά το πρόγραμμα της ψηφιακής έκδοσης συντάξεων για δυο μεγάλες  κατηγορίες συνταξιούχων.

Χαρακτήρισε άθλο το όλο εγχείρημα και τόνισε ότι όχι μόνο δεν εγκαταλείφθηκε λόγω του κορωνοϊού, αλλά αντίθετα ξεκινά άμεσα πιλοτικά και τον Ιούνιο προγραμματίζεται «να πατηθεί το κουμπί της ψηφιακής σύνταξης και χιλιάδες συντάξεις θα βγουν αυθημερόν».

Comments are closed.