Συνάντηση Ν. Χαρδαλιά με τους Δημάρχους Νοτίου Τομέα – Παρών και ο Κ. Ασκούνης

Ο νεοεκλεγείς περιφερειάρχης Αττικής, Νίκος Χαρδαλιάς, στο πλαίσιο των συναντήσεων που πραγματοποιεί, υποδέχθηκε τους δημάρχους του Νότιου Τομέα Αττικής και τους ενημέρωσε για την προεργασία που έχει γίνει σε νομοπαρασκευαστικό επίπεδο όσον αφορά την επίλυση χρόνιων καθυστερήσεων.

Ο κ. Χαρδαλιάς αναφέρθηκε και στις πρωτοβουλίες που έχει αναπτύξει για την εξασφάλιση εργαλείων επίσπευσης των διαδικασιών ολοκλήρωσης των σημαντικών έργων θωράκισης και ανακούφισης του Λεκανοπεδίου.

Ο νέος περιφερειάρχης Αττικής επεσήμανε πως η σύμπνοια και η συλλογικότητα θα πρέπει να χαρακτηρίζουν τις δράσεις και την συνεργασία μεταξύ των δήμων και της Περιφέρειας.

«Ο συντονισμός των Δήμων και η μεταξύ τους συνεργασία είναι απαραίτητη παράμετρος για τον σχεδιασμό πολιτικών που απαντούν σε υπερτοπικά ζητήματα όπως το κυκλοφοριακό, η αντιπλημμυρική θωράκιση και η ανάδειξη ζωνών πρασίνου και διαχείρισης περιβαλλοντικών συστημάτων» επισήμανε ο Νίκος Χαρδαλιάς. Και προσέθεσε: «Συνεργαζόμαστε, σχεδιάζουμε μητροπολιτικά, δρούμε και υλοποιούμε υπερτοπικά, απολαμβάνουμε τοπικά τα αποτελέσματα αυτών των συνεργειών.»

Τι συζήτησαν Νίκος Χαρδαλιάς και Κώστας Ασκούνης

Ο νεοεκλεγείς Δήμαρχος Καλλιθέας Κώστας Ασκούνης αναφέρθηκε κυρίως στα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν το σύνολο τους οι Δήμοι ιδιαίτερα μετά την πρόσφατη απόφαση της κυβέρνησης για την παρακράτηση του τέλους ταφής των απορριμμάτων από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους (Κ.Α.Π.), καθώς και στα γενικότερα υπερτοπικά προβλήματα στα οποία «εμπλέκεται» και η Περιφέρεια.

Ο κ. Χαρδαλιάς δεσμεύτηκε ότι σύντομα θα επισκεφθεί τους Δήμους και θα έχει άμεση συνεργασία με όλους προκειμένου να υπάρξει μια γενική αποτύπωση των προβλημάτων στα οποία η Περιφέρεια θα μπορεί να κινηθεί ανάλογα για την επίλυση τους.

Στη συνάντηση συμμετείχαν οι Δήμαρχοι, του Νότιου Τομέα Αθηνών, Καλλιθέας Κώστας Ασκούνης., Μοσχάτου-Ταύρου Ανδρέας Ευθυμίου, Νέας Σμύρνης Γεώργιος Κουτελάκης, Παλαιού Φαλήρου Ιωάννης Φωστηρόπουλος, Αγίου Δημητρίου Στυλιανός Μαμαλάκης, Αλίμου Ανδρέας Κονδύλης, Γλυφάδας Γεώργιος Παπανικολάου, Ελληνικού-Αργυρούπολης Ιωάννης Κωνσταντάτος.

Comments are closed.