Συνάντηση δημάρχων Καλλιθέας & Π. Φαλήρου με την ΕΤΑΔ για τον Ολυμπιακό Πόλο Φαλήρου

Άμεσα ανταποκρίθηκε ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΤΑΔ Α.Ε. Στέφανος Βλαστός στην συνάντηση που του ζήτησαν με κοινή τους επιστολή οι δήμαρχοι Καλλιθέας Δημήτρης Κάρναβος και Π. Φαλήρου Γιάννης Φωστηρόπουλος.

Πιο συγκεκριμένα οι δυο δήμαρχοι αντιδρώντας στα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας σχετικά με την πρόθεση της ΕΤΑΔ Α.Ε. να εκδόσει Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος για την αξιοποίηση της Ζώνης ΙΙΙ των ακινήτων του Ολυμπιακού Πόλου Φαλήρου, ζήτησαν με  κοινή τους επιστολή να συναντηθούν με τον κ. Βλαστό.

Ο διευθύνων σύμβουλος  της ΕΤΑΔ Α.Ε. ανταποκρίθηκε άμεσα και χθες το απόγευμα πραγματοποιήθηκε η συνάντηση με τους δυο δημάρχους να επισημαίνουν στον κ. Βλαστό ότι τόσο η Ε.Τ.Α.Δ. Α.Ε. όσο και η Πολιτεία σε ένα τόσο μείζονος σημασίας ζήτημα για τους δύο Δήμους θα έπρεπε να συμπεριλάβει στην προετοιμασία και στην οργάνωση της σχετικής διαδικασίας την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Παράλληλα οι κ.κ. Κάρναβος και Φωστηρόπουλος εξέθεσαν τις προτάσεις τους και διαβεβαίωσαν τον κ. Βλαστό πως είναι κοινή τους επιδίωξη η αξιοποίηση και η λειτουργία των συγκεκριμένων υποδομών και επιθυμούν την βιώσιμη ανάπτυξη τους όχι όμως να υπάρχουν τέτοιου είδους πρωτοβουλίες  ερήμην των δύο Δήμων.

Ο κ. Βλαστός διαβεβαίωσε του δυο Δημάρχους πως δεν υπήρξε πρόθεση να παρακάμψει η ΕΤΑΔ τους δήμους Καλλιθέας και Π. Φαλήρου καθώς επρόκειτο για μια Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος όπου στόχο είχε να διερευνηθεί κατά πόσο υπάρχει αξιόπιστη πρόθεση για την επιχειρηματική και πολιτιστική αξιοποίηση των εγκαταστάσεων.

Σε κάθε περίπτωση ο ίδιος διαβεβαίωσε πως η ΕΤΑΔ θέλει την συνεργασία με την Τοπική Αυτοδιοίκηση και πως η συνάντηση τους αυτή ηταν η αρχή για κάτι τέτοιο.

Comments are closed.