«Συγχρωτισμός» αντιδράσεων για τον «ιό» «Patulis-20»… Κ.Ασκούνης: Να παρέμβει η κυβέρνηση

0
771

Παρά τα «υγειονομικά πρωτόκολλα» που «υιοθετήθηκαν» στη πρόσφατη τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καλλιθέας, για «στάση αναμονής» μέχρι να ενημερώσει εκ νέου ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης, τον δήμαρχο Καλλιθέας Δημήτρη Κάρναβο, για τις οριστικές του προθέσεις για το Παραλιακό Μέτωπο, τελικά δεν απεφεύχθει ο «πολιτικός συγχρωτισμός», καθώς οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης διαπιστώνουν ότι είναι ορατός ο κίνδυνος να μετατραπεί σε χωματερή το Παραλιακό Μέτωπο για την επόμενη πενταετία.

Έτσι μετά τον επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Προοδευτική Ενότητα Καλλιθέας» Θοδωρή Ψαλιδόπουλο, την σκυτάλη πήρε ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης και πρώην δήμαρχος Καλλιθέας Κώστας Ασκούνης, ο οποίος μιλώντας στο ειδησεογραφικό σάιτ Npress.gr , κατέστησε αποκλειστικά υπεύθυνο τον Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη για την διακοπή της Β´ φάσης του έργου στο Παραλιακό Μέτωπο.

Ο πρώην δήμαρχος αναφερόμενος στο πάγωμα της δημοπράτησης της Β´ φάσης του έργου επεσήμανε ότι «…τα έργα της Α ´ φάσης είναι σε εξέλιξη και αφορούν το σημαντικό αντιπλημμυρικό έργο προστασίας της Καλλιθέας και του Μοσχάτου, αλλά και την μετατόπιση της παραλιακής λεωφόρου είναι σε εξέλιξη.
Η Β ´ φάση ωστόσο του έργου που αφορά το μεγάλο πάρκο των 220 στρεμμάτων, δυστυχώς ο κ. Πατούλης μετά από 10 μήνες παρουσίας του στην Περιφέρεια ακύρωσε το συγκεκριμένο έργο, που είχε δρομολογήσει η προηγούμενη Περιφερειάρχης η κ. Δούρου.


Είναι μια εξέλιξη που θα φέρει πολλά χρόνια πίσω το έργο, καθώς το χειρότερο ήταν η δημοπράτηση μιας νέας μελέτης 2,5 εκ. € με αιτιολογία την επικαιροποίηση της. Αυτό πρακτικά σημαίνει μια καθυστέρηση τεσσάρων πέντε χρόνων.
Θα έπρεπε από τον Αύγουστο του 2019 να είχε δημοπρατηθεί η Β ´ φάση έτσι ώστε να υπήρχε μια συνέχεια της Α ´ φάσης και όχι να περιμένουμε τώρα το 2025 όπου μέχρι τότε θα συντηρηθεί μια εικόνα με λόφους από μπάζα, απαξιώνοντας ταυτόχρονα και την Α ´ φάση του έργου.


Ζητάμε από τον Περιφερειάρχη άμεση δημοπράτηση της Β ´ φάσης καθώς πρόκειται για έργο εμβληματικό για το οποίο οι πολιλτες της Καλλιθέας και του Μοσχάτου επι δεκαετίες πάλεψαν για να γίνει και δεν μπορεί τώρα με αστείες δικαιολογίες να ακυρώνεται.
Φοβάμαι πως πίσω από την ακύρωση υποκρύπτονται άλλες σκοπιμότητες οι οποίες μας ανησυχούν και μας προβληματίζουν.
Ζητάμε από τον κ. Πατούλη να προχωρήσει άμεσα στην δημοπράτηση της Β ´ φάσης ενώ καλούμε την κυβέρνηση να παρέμβει για να μην σταματήσουν τα έργα που είναι πολύ σημαντικά για τις πόλεις μας…»

Comments are closed.