Συγκέντρωση του ΠΑΜΕ: «…Σαν θέλει η Εργατιά και ο Λαός…τύφλα νάχει ο κορωναιός…»(vid)

0
858

Με μια παράφραση της λαϊκής ρήσης «…Σαν θέλει η νύφη και ο γαμπρός, τύφλα νάχει ο πεθερός…» σε «…Σαν θέλει η Εργατιά και ο Λαός, τύφλα νάχει ο κορωναιός, μπορεί να περιγράψει κανείς κατά το πιο εύστοχο τρόπο την σημερινή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στη πλατεία Συντάγματος, μπροστά από την Ελληνική Βουλή.

Με μια άρτια, από οργανωτικής πλευράς, συγκέντρωση που θα ζήλευε και ο πιο σχολαστικός σκηνοθέτης, το Πανελλήνιο Αγωνιστικό Μέτωπο (ΠΑΜΕ) έδωσε κατά το καλλίτερο τρόπο την απάντηση στις προθέσεις όλων όσων επιζητούν την εξαφάνιση τέτοιων ειρηνικών και σημειολογικών εκδηλώσεων, όπως είναι και ο εορτασμός της Εργατικής Πρωτομαγιάς.

Στο πολιτικό σκέλος της συγκέντρωσης η ανακοίνωση του ΠΑΜΕ δίνει έμφαση στις «σκοτεινές» εργασιακές συνθήκες που θα δημιουργηθούν την επομένη της πανδημίας.

Η Ανακοίνωση του ΠΑΜΕ και το βίντεο που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του.

Το ΠΑΜΕ για τις σημερινές απεργιακές συγκεντρώσεις της Πρωτομαγιάς

 1 Μαΐου 2020

H Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ χαιρετίζει τους χιλιάδες απεργούς εργαζόμενους, τους ανέργους, τη νεολαία, τις γυναίκες που κάτω από το φετινό σύνθημα «να μην πληρώσει ο λαός, ορατός εχθρός είναι ο καπιταλισμός», συμμετείχαν και διαδήλωσαν με συμβολικές κινητοποιήσεις σε κάθε πόλη της χώρας. Χαιρετίζουμε επίσης τους χιλιάδες εργαζόμενους, ανέργους, αυτοαπασχολούμενους, αγρότες, νέους και νέες που βρίσκονται στο σπίτι τους, ενώ θα ήθελαν να βρίσκονται εδώ μαζί μας, να διαδηλώνουμε μαζικά όπως κάθε χρόνο από άκρη σε άκρη σε όλη την Ελλάδα, τιμώντας την παγκόσμια μέρα αγώνα της εργατικής τάξης.

Αποτίουμε φόρο τιμής σε όλους τους νεκρούς της πανδημίας, σε όλον τον κόσμο και με θαυμασμό στους ηρωικούς γιατρούς και νοσηλευτές που έχασαν τη ζωή τους παλεύοντας ενάντια στην πανδημία και ταυτόχρονα ενάντια στα καθημαγμένα συστήματα υγείας ακόμα και των πιο «αναπτυγμένων» καπιταλιστικών χωρών. Όμως «τώρα ήρθε η ώρα για μάχη και για ζωή».

Για τους επιχειρηματίες και τις κυβερνήσεις των καπιταλιστικών χωρών η πανδημία έχει μετατραπεί σε ευκαιρία καταπάτησης των εργατικών δικαιωμάτων. Η πανδημία απέδειξε σε ακόμα περισσότερα μάτια πως το σύστημα της εκμετάλλευσης δεν εξανθρωπίζεται. Μόνο όσοι έχουν συμφέρον υπερασπίζονται ένα τέτοιο σάπιο σύστημα: Οι μονοπωλιακοί όμιλοι, το πολιτικό προσωπικό τους και μέσα σε αυτούς η συνδικαλιστική ελίτ, οι εργατοπατέρες της ΓΣΕΕ, που σε συνθήκες πανδημίας ο πρόεδρος της ειρωνεύτηκε τους αγώνες των εργαζομένων.

Δε μπορεί η βαρβαρότητα να είναι το μέλλον μας.

Οι εργαζόμενοι πρέπει να προετοιμαστούν από σήμερα κιόλας για την επόμενη μέρα, με το δυνάμωμα της οργάνωσής μας σε κάθε χώρο δουλειάς.

Έχουμε πληρώσει ήδη πολλά! Έχουμε πληρώσει την 10ετή κρίση του συστήματος της εκμετάλλευσης με αμέτρητες θυσίες. Δε θα πληρώσουμε ξανά.

Δεν είναι παντοδύναμοι!

Δεν είναι ανίκητοι μπροστά στην οργανωμένη δύναμη του λαού!

Νόμος είναι το δίκιο του εργάτη!

Ζήτω η Εργατική Πρωτομαγιά, μέρα πάλης των εργατών όλου του κόσμου

Comments are closed.