Στο Ύστατο Αντίο σου ήταν όλοι τους εκεί – φωτό Ανδρέας Ανδρεόπουλος

0
1789

Λένε πως δεν υπάρχει Ύστατο Αντίο όταν στη σκέψη των συγγενών, των φίλων, των συνεργατών αλλά ακόμη και των γνωστών στριφογυρνούν οι στιγμές που πέρασε ο κάθε ένας με τον Άνθρωπο που «έφυγε».

Έτσι και στην περίπτωση του Βαγγέλη Μπαλίκου που «έφυγε» νωρίς, τίποτα δεν θα ξεχαστεί. Όλοι κάτι θα έχουν να θυμούνται. Ούτε η μορφή του πρόκειται να ξεχαστεί, ούτε ο λόγος του, γραπτός και προφορικός, ούτε οι συνήθειες του, ούτε το «ύποπτο» χαμόγελο του, ούτε η επιμονή του στα θέλω του αλλά ούτε και το σνομπάρισμα στα πρέπει του.

«Έφυγε» ή «Δραπέτευσε» από τον κόσμο της ύλης δε θα το επιβεβαιώσουμε ποτέ, όμως περνώντας στον άυλο, στο θεϊκό, σε εκείνο τον κόσμο που η λαμπρότητα του δε μπορεί σε καμμία περίπτωση να επισκιαστεί από τα γήινα, τα χθόνια που όσο και αν παλεύουν να την περιορίσουν, να τη μειώσουν ή να την εξαφανίσουν δε μπορούν να τα καταφέρουν.

Γνωστοί οι αδιάκοποι κόποι του για την ενημέρωση και την επιχειρηματικότητα, γνωστές και οι δοκιμασίες από «φίλους», που δε βρήκαν τα βήματα να το συνοδεύσουν στο μεγάλο του ταξίδι, αλλά και γνωστούς. Γνωστές όμως και οι επιλογές του, όλα όμως, αρνητικά ή θετικά, πάντα έκρυβαν μια φύση ιδιαίτερα ανήσυχη με ευαισθησίες και ψυχοσύνθεση με βιώματα από πολλές ζωές που εξωτερικευόταν μέσα από περίεργες ή ακατανόητες πολλές φορές για όλους τους άλλους εκφάνσεις και τρόπους.

Προσιτός αλλά και απόμακρος όπου διαισθανόταν «κολοτούμπα», περήφανος με εγωισμό και αξιοπρέπεια, αυθεντικός, αυθόρμητος, εκφραστικός και ευφυής.

Με τόσα στοιχεία να του διαμορφώνουν την προσωπικότητα του δε μπορεί παρά να έβλεπε και να διαισθανόταν πολλά περισσότερα από όσα πίστευαν οι γύρω του, όμως είχε επιλέξει το δικό του τρόπο αντιμετώπισης τους.

Ο Βαγγέλης Μπαλίκος δε συμβιβάστηκε ποτέ με το θάνατο και ούτε ασχολήθηκε μαζί του, λησμόνησε όμως πως ο πολύς «δικός» του φωτογράφος και ο «προσωπικός» του τροβαδούρος δεν είχαν συμβιβαστεί με την ιδέα της απώλειας του, ούτε ο Λεωνίδας μα ούτε και ο Χάρης. Αλλά μήπως συμβιβάστηκε ο Σωτήρης ή ο Παναγιώτης ή ο Λάμπα, ο Τάσος, ή ο Κώστας με τον Άλεξ; Κανείς, καμμία, κανένας Βαγγέλη δε συμβιβάστηκε με τη «φυγή» σου…!!!

Τελικά ήταν πολύ Κακή η ιδέα σου να φύγεις…!!!

Καλό σου Ταξίδι…!!!  γ.μ.

Comments are closed.