Στο πρόγραμμα «THE GREEN CITY» της Περ. Αττικής και του ΕΔΣΝΑ ο Δήμος Καλλιθέας

0
358

Τη συμμετοχή του στο πρόγραμμα ΤΗΕ GREEN CITY ανακοίνωσε ο Δήμος Καλλιθέας. Πρόκειται για πρόγραμμα ανακύκλωσης, που εισάγει μια καινοτόμο προσέγγιση στη διαδικασία ανακύκλωσης των οικιακών απορριμμάτων και που υλοποιούν η Περιφέρεια Αττικής, ο ΕΔΣΝΑ, και όλοι οι Δήμοι της Αττικής.

Ο Δήμος Καλλιθέας σε συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής (GREEN CITY), προσδοκά να κάνει την ανακύκλωση μέρος της καθημερινότητας, δίνοντας τη δυνατότητα σε όλους τους κατοίκους να ανακυκλώνουν υλικά που έχουν προηγουμένως διαχωρίσει και να επιβραβεύονται γι’αυτό, παραδίνοντας τα σε ένα από τα κινητά «Πράσινα σημεία» που θα κινούνται κοντά στη γειτονιά τους, εκτελώντας συγκεκριμένο πρόγραμμα δρομολογίων το οποίο θα είναι αναρτημένο στην ειδική mobile εφαρμογή και στην ιστοσελίδα www.thegreencity.gr.

Με κεντρικό μήνυμα «Ανακυκλώνω – Συμμετέχω – Κερδίζω», το συγκεκριμένο πρόγραμμα ξεκινά την προσπάθεια ουσιαστικής αύξησης του όγκου των υλικών που προωθούνται προς ανακύκλωση, μειώνοντας σημαντικά την περιβαλλοντική επιβάρυνση που επιφέρουν τα οικιακά μας απορρίμματα. Μέσω αυτού, οι πολίτες του Δήμου Καλλιθέας θα μπορούν πλέον να ανακυκλώνουν σε 8 κατηγορίες και είδη διαχωρισμένων υλικών που μέχρι σήμερα κατέληγαν στις χωματερές, δίνοντας πλέον σε αυτά τα υλικά μια δεύτερη ευκαιρία και συγχρόνως μία επιπλέον «ανάσα» στο περιβάλλον.

Το πρόγραμμα μέσω mobile app, θα επιβραβεύει τους πολίτες για τα υλικά που ανακυκλώνουν.

Κάθε φορά που παραδίδουν στα σημεία συλλογής διαχωρισμένα είδη προς ανακύκλωση, θα λαμβάνουν πόντους που υπολογίζονται βάσει του τύπου υλικού και του βάρους του. Οι πόντοι αυτοί «εξαργυρώνονται» μέσω συνεργαζόμενων στο Πρόγραμμα επιχειρήσεων υπό τη μορφή δώρων ή εκπτώσεων σε μεγάλες εταιρείες.

Οι Πολίτες μπορούν να ανακυκλώνουν:

Το κινητό πράσινο σημείο θα βρίσκεται στις παρακάτω τοποθεσίες του Δήμου Καλλιθέας από Δευτέρα έως και Παρασκευή:

ΔΕΥΤΕΡΑ
06:30 – 14:00 ΛΑΙΚΗ ΑΓΟΡΑ (ΣΩΚΡΑΤΟΥΣ & ΣΠΑΡΤΗΣ)

ΤΡΙΤΗ
06:30 – 14:00 ΛΑΙΚΗ ΑΓΟΡΑ (ΣΟΦΟΚΛΕΟΥΣ)

ΤΕΤΑΡΤΗ
09:30 – 12:00: ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΥΠΡΟΥ
12:30 – 14:30: ΠΑΝΑΓΙΑ ΙΕΡΟΥ ΝΑΟΥ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΕΛΕΟΥΣΑΣ
14:45 – 15:40: ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ ΠΑΝΤΑΝΑΣΣΑΣ 

ΠΕΜΠΤΗ
09:30 – 12:00: ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΥΠΡΟΥ
12:30 – 14:30: ΠΑΡΚΟ ΣΤΑΥΡΟΣ ΝΙΑΡΧΟΣ (ΕΥΡΙΠΙΔΟΥ 12)
14:45 – 15:40: ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΑΓΙΩΝ ΠΑΝΤΩΝ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
06:30 – 14:00 ΛΑΙΚΗ ΑΓΟΡΑ (ΑΤΘΙΔΩΝ)

Comments are closed.