Στο Δημοτικό Συμβούλιο Καλλιθέας ο θάνατος του 49χρονου εργαζόμενου

0
828

Να εισαχθεί ως θέμα συζήτησης στο Δημοτικό Συμβούλιο Καλλιθέας ο θάνατος του εργαζόμενου, που έχασε τη ζωή εν ώρα υπηρεσίας στο Δήμο, ζητά με επιστολή της προς τον πρόεδρο Κωνσταντίνο Ευσταθίου η Αριστερή Ανατρεπτική Δημοτική Κίνηση «Μια Πόλη στο Δρόμο».

Στην ανακοίνωση της η Δημοτική Κίνηση Καλλιθέας αναφέρει ότι ενημέρωσε παράλληλα για την πρόθεση της να φέρει το θέμα προς συζήτηση τόσο το Δήμαρχο Καλλιθέας Δημήτρη Κάρναβο όσο και τις υπόλοιπες Δημοτικές Παρατάξεις.

Αναλυτικότερα η ανακοίνωση της «Μια Πόλη στο Δρόμο»

Να εισαχθεί σαν θέμα εκτός ημερήσιας διάταξης στο Δημοτικό Συμβούλιο της 27/7 ο θάνατος του εργαζομένου

Με σημερινή επιστολή μας προς τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, τον Δήμαρχο και τους επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων, ζητάμε να προταχθεί ο θάνατος του εργαζομένου ως θέμα Εκτός Ημερήσιας Διάταξης στο προγραμματισμένο Δημοτικό Συμβούλιο της 27ης Ιουλίου.

Η επιστολή της Μια Πόλη στο Δρόμο έχει ως εξής:

Κύριε Πρόεδρε,με θλίψη αλλά και οργή πληροφορηθήκαμε τον θάνατο εργαζομένου του Δήμου μας την Κυριακή 23 Ιουλίου, εν ώρα εργασίας υπό συνθήκες καύσωνα και ενώ, εγνωσμένα, ανήκε στις ευπαθείς ομάδες.

Ως “Μια Πόλη στο Δρόμο” θεωρούμε ότι το τραγικό γεγονός ήρθε σαν αποτέλεσμα πλημμελούς τήρησης των μέτρων ασφαλείας και των σχετικών οδηγιών του Υπουργείου εκ μέρους της Διοίκησης του Δήμου μας.

Επίσης, σύμφωνα με ανακοινώσεις του Συλλόγου Υπαλλήλων Δήμου Καλλιθέας, ο εκλιπών μόλις πρόσφατα – και παρά την κατάσταση της υγείας του – μετακινήθηκε από εσωτερική υπηρεσία (σε κλιματιζόμενο χώρο) σε εξωτερική υπηρεσία στις παιδικές χαρές.Λόγω των παραπάνω, ως “Μια Πόλη στο Δρόμο” ζητάμε:

Στην προγραμματισμένη για την Πέμπτη 27 Ιουλίου τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου να προταχθεί, ως Εκτός Ημερήσιας Διάταξης θέμα, η συζήτηση για το συγκεκριμένο εργατικό ατύχημα.

Να τηρηθεί ενός λεπτού σιγή στην μνήμη του Μιχάλη Δέδε.

Να ενημερώσει η Διοίκηση το σώμα σχετικά με τις μέχρι τώρα ενέργειές της για την διερεύνηση του εργατικού ατυχήματος.

Να ενημερώσει η Διοίκηση το σώμα για το ποια μέτρα έχει λάβει ώστε να προστατευθεί η ζωή και η υγεία των εργαζομένων του Δήμου μας, για να μην θρηνήσουμε άλλα θύματα στον βωμό της αδιαφορίας.

Comments are closed.