Στην πλατεία Νερού απόψε η υπερειδική διαδρομή του ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις 2023

Το φαληρικό δέλτα θα φιλοξενήσει απόψε, Πέμπτη 7 Σεπτεμβρίου 2023 την υπερειδική διαδρομή του φετινού Ράλλυ Ακρόπολις, δίνοντας την ευκαιρία στους φίλους του μηχανοκίνητου αθλητισμού να βρεθούν εκεί και να παρακολουθήσουν από κοντά την αγωνιστική δράση.

Η «ΝΕΑ ΚΑΛΛΙΘΕΑ» εξασφάλισε μέσω της οργανωτικής επιτροπής την παρουσία του φωτορεπόρτερ και συνεργάτη μας Ανδρέα Ανδρεόπουλου ο οποίος θα μας μεταφέρει μέσω της δικής του «οπτικής γωνίας» τα όσα θα γίνουν στην πλατεία Νερού και στη Ναυταθλητική Μαρίνα του Δήμου Καλλιθέας.

Στο «αγωνιστικό» μέρος, η ελεύθερη πρόσβαση για το κοινό θα προσφέρει στο μεγαλύτερο τμήμα της η υπερειδική διαδρομή του φετινού Ράλλυ Ακρόπολις, δίνοντας έτσι την ευκαιρία στους φίλους του μηχανοκίνητου αθλητισμού να παρακολουθήσουν χωρίς κόστος την αγωνιστική δράση στο Δέλτα Φαλήρου.

Μόλις μία ώρα μετά την τελετή εκκίνησης, που θα πραγματοποιηθεί σήμερα Πέμπτη στις 18:00 κάτω από την Ακρόπολη, τα πράσινα φώτα για το πρώτο αγωνιστικό μέρος του Ράλλυ Ακρόπολις θα ανάψουν στην Πλατεία Νερού, που είναι έτοιμη για τη φετινή υπερειδική διαδρομή του αγώνα και για τους θεατές που θα βρεθούν στην περιοχή.

Το 2021 η αρχή έγινε με την «Πλατεία Συντάγματος», η συνέχεια δόθηκε με το υπερθέαμα -όπως χαρακτηρίστηκε διεθνώς- του «ΟΑΚΑ» και φέτος τη σκυτάλη παίρνει η «Πλατεία Νερού», που είναι ήδη έτοιμη να υποδεχτεί τα πληρώματα του ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις σε ένα θέαμα με φόντο την Ελληνική θάλασσα.

Το ραντεβού έχει δοθεί για σήμερα Πέμπτη, 7 Σεπτεμβρίου, στις 19:05, με την εικόνα της Ελλάδα να ταξιδεύει σε 150 χώρες στον κόσμο.

Τα αγωνιστικά αυτοκίνητα θα μπαίνουν ανά ένα στη μήκους 1,48 χλμ. διαδρομή. Για τους θεατές, οι οποίοι θα έχουν ελεύθερη πρόσβαση στο χώρο της υπερειδικής διαδρομής ώστε να παρακολουθήσουν ένα υπερθέαμα διάρκειας περίπου 2,5 ωρών.

Για την απρόσκοπτη προσέλευση όλων στην Super Special Stage, πρωτίστως συστήνεται η προσέγγιση της περιοχής με Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και ειδικότερα μέσω των γραμμών του Τραμ προς «Δέλτα Φαλήρου» και «Αγία Σκέπη»

Η στάθμευση στην περιοχή της υπερειδικής διαδρομής δε θα επιτρέπεται και ως εκ τούτου ούτε η πρόσβαση με αυτοκίνητο. 

Σε όλες τις προσβάσεις θεατών θα βρίσκονται άνθρωποι της διοργάνωσης δίνοντας πληροφορίες κατεύθυνσης προς τα σημεία θεατών, ενώ από νωρίς το μεσημέρι θα είναι σε λειτουργία το Rally Village του αγώνα, με περίπτερα των χορηγών, δραστηριότητες κ.ά., στο χώρο της Εσπλανάδας – ο πεζόδρομος που από το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος οδηγεί στη Μαρίνα Καλλιθέας.

Στις 18:30 οι Sebastien Ogier και Jonne Halttunen για λογαριασμό της Τoyota Gazoo Racing, Thierry Neuville και Dani Sordo για την Hyundai Shell Mobis και Ott Tanak και Jourdan Serderidis για την M-Sport Ford, θα δώσουν «ανοιχτή» συνέντευξη Τύπου, από το κέντρο της Πλατείας, μπροστά στο κοινό.

Ελάχιστα λεπτά αργότερα, η Πλατεία Νερού θα γεμίσει με τους πρώτους αγωνιστικούς ήχους του ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις 2023.

Comments are closed.