Στην Καλλιθέα της προσφυγιάς & των δημοκρατικών αγώνων οι φασίστες δεν έχουν θέση

Την άμεση παύση οποιασδήποτε δίωξης του συνόλου των Δημοτικών Συμβούλων Καλλιθέας, μεταξύ των οποίων συμπεριλαμβάνεται και ο επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «Μια Πόλη στο Δρόμο Χρήστος Ιωαννίδης, ζητά με ανακοίνωση της η  Αριστερή Ανατρεπτική Δημοτική Κίνηση.

Πιο συγκεκριμένα η Δημοτική Κίνηση σε ανακοίνωση της αναφέρεται στη μήνυση που κατέθεσε εναντίον του συνόλου των Δημοτικών Συμβούλων Καλλιθέας πρώην δημοτικός σύμβουλος της “Ελληνικής Αυγής” μετά από το ομόφωνο ψήφισμα το οποίο εξέφραζε την υποστήριξή του προς στους Δημοτικούς Συμβούλους της “Λαϊκής Συσπείρωσης”, και παράλληλα καταδίκαζε τις πρακτικές απειλών και εκφοβισμού μέσω μηνύσεων, τονίζοντας την ανάγκη απομόνωσης του φασισμού και του ρατσισμού.

Τέλος στην ανακοίνωση της η «Μια Πόλη στο Δρόμο» χαρακτηρίζει απαράδεκτο και προκλητικό το γεγονός να καλούνται σε δίκη δημοτικοί σύμβουλοι για τις τοποθετήσεις και την ψήφο τους μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Αναλυτικότερα η ανακοίνωση της Αριστερής Ανατρεπτικής Δημοτικής Κίνησης

Απαράδεκτη κλήτευση σε δίκη Δημοτικών Συμβούλων Καλλιθέας

Το σύνολο σχεδόν των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου Καλλιθέας – μεταξύ αυτών και ο επικεφαλής της “Μια Πόλη στο Δρόμο” Χρήστος Ιωαννίδης – καλούνται σε δίκη, μετά από μήνυση που κατέθεσε εναντίον τους πρώην δημοτικός σύμβουλος της “Ελληνικής Αυγής“.

Η “Ελληνική Αυγή” είναι η δημοτική παράταξη της ναζιστικής “Χρυσής Αυγής“, της οργάνωσης η οποία έχει καταδικαστεί ως εγκληματική συμμορία. Ο μηνυτής σήμερα εμφανίζεται ως υποψήφιος βουλευτής με το κόμμα του καταδικασμένου ναζί εγκληματία Κασιδιάρη. Η μήνυση προς τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου έγινε στις 23/12/2019 και στρέφεται εναντίον όσων ενέκριναν ψήφισμα, το οποίο καταδίκαζε παλαιότερη μήνυση το ιδίου εναντίον στελεχών του ΚΚΕ και δημοτικών συμβούλων της “Λαϊκής Συσπείρωσης Καλλιθέας”, για δηλώσεις τους με τις οποίες καταδείκνυαν τη δράση του συγκεκριμένου ως εκπροσώπου της Χρυσής Αυγής.

Με εκείνο το – ομόφωνο – ψήφισμά του, το Δημοτικό Συμβούλιο Καλλιθέας εξέφραζε την υποστήριξή του προς στους δημοτικούς συμβούλους της “Λαϊκής Συσπείρωσης”, καταδίκαζε τις πρακτικές απειλών και εκφοβισμού μέσω μηνύσεων, και τόνιζε την ανάγκη απομόνωσης του φασισμού και του ρατσισμού. Και ενώ η αρχική μήνυση τέθηκε από την Δικαιοσύνη στο αρχείο, τώρα η εισαγγελία αποφάσισε να καλέσει σε δίκη όσους και όσες ενέκριναν το ψήφισμα και τοποθετήθηκαν ενάντια στις πρακτικές της “Ελληνικής Αυγής”.

Μάλιστα, ο κος εισαγγελέας επέλεξε να στείλει τις πρώτες κλητεύσεις την ημέρα που η Βουλή ψήφιζε τροπολογία για τον αποκλεισμό των καταδικασθέντων της Χ.Α. από τις προσεχείς βουλευτικές εκλογές!

Ως Μια Πόλη στο Δρόμο:

Θεωρούμε απαράδεκτο και προκλητικό το γεγονός να καλούνται σε δίκη δημοτικοί σύμβουλοι για τις τοποθετήσεις και την ψήφο τους μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Απαιτούμε να παύσει οποιαδήποτε δίωξη και να μη γίνει καμία δίκη ως απόρροια της εν λόγω μήνυσης.

Η φασιστική πρακτική των εκφοβισμών και των μηνύσεων δεν μας πτοεί.

Ο φασισμός θα μας βρίσκει – και τώρα και πάντα – απέναντί του.

Στη Καλλιθέα της προσφυγιάς και της ιστορίας των δημοκρατικών αγώνων οι φασίστες δεν έχουν θέση!

Comments are closed.