Στα θέλω του «Νιάρχος» η μελέτη & όχι στις ανάγκες των κατοίκων – Συνεχίζει ο Πατούλης να αγνοεί τα Δημοτικά Συμβούλια

Δήμαρχοι και κάτοικοι σε θέση μάχης – Εμμένει ο Πατούλης σε γήπεδα 5Χ5 και Τένις ενώ συνεχίζει να αγνοεί το ήδη υπάρχον γήπεδο ποδοσφαίρου 

Σε τριήμερη διαβούλευση τίθεται η μελέτη για τα έργα του Φαληρικού Όρμου από την Περιφέρεια Αττικής η οποία θα πραγματοποιηθεί Δευτέρα 3 – Τρίτη 4 και Τετάρτη 5 Απριλίου 2023.

Η Περιφέρεια έστειλε την πρόσκληση για τη συμμετοχή στη διαβούλευση σε οργανισμούς και φορείς από το σύνολο της Αττικής ενώ αγνόησε τα Δημοτικά Συμβούλια των δύο άμεσων εμπλεκόμενων Δήμων Καλλιθέας και Μοσχάτου-Ταύρου.

Η πρόσκληση για τη συμμετοχή απευθύνθηκε μόνο προς τους δύο Δημάρχους θέτοντας έτσι ουσιαστικά εκτός διαβούλευσης τα Δημοτικά Συμβούλια για τα οποία ο ίδιος είχε αποκαλέσει το κοινό τους ψήφισμα ως «παρωδία».

Στις βασικές της επιδιώξεις η μελέτη για την ανάπλαση του Παραλιακού Μετώπου, αν και αποτυπώνει στο 100% τις ανάγκες του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, που στόχο έχουν την περαιτέρω «ανάπτυξη» και ανάδειξη του Κέντρου Πολιτισμού, και όχι αυτές των αναγκών των κατοίκων των όμορων Δήμων, που δεκαετίες βιώνουν τη συστηματική υποβάθμιση της δικής τους ποιότητας ζωής, η μελέτη δίνει όλα εκείνα τα στοιχεία που επιβάλλεται να πραγματοποιηθούν για να οφεληθεί η περιοχή.

Ωστόσο στα θέλω των κατοίκων και των αναγκών τους η Περιφέρεια δείχνει να έχει «κλειστά» αυτιά και μάτια αντιμετωπίζοντας «εκδικητικά» τους δυο Δήμους και τα ψηφίσματα τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι Δήμοι που «θίγονται» σε επί μέρους ζητήματα και όχι επί της ουσίας του συνολικού έργου, αναμένεται να αντιδράσουν και να προχωρήσουν σε όλες εκείνες τις απαιτούμενες ενέργειες που θα τους διασφαλίσουν την υλοποίηση των δίκαιων αιτήματα τους.

Η Μελέτη για τα έργα του Φαληρικού Όρμου όπως αυτή εστάλη με την πρόσκληση για συμμετοχή στη διαβούλευση

Comments are closed.