Στάχτη στα μάτια οι προεκλογικές άσφαιρες τουφεκιές των δημάρχων Καλλιθέας & Μοσχάτου – Ταύρου

0
534

Το πολιτικό θερμόμετρο έρχεται να ανεβάσει η ανακοίνωση της Αριστερής Ανατρεπτικής Δημοτικής Κίνησης «Μια Πόλη στο Δρόμο» που ζητά να προχωρήσει άμεσα η Β’ Φάση των έργων στο Παραλιακό Μέτωπο και η ανάπλαση της παραλίας να παραμείνει χώρος ελεύθερος από την εμπορευματοποίηση, ανοιχτός σε όλους, όπου οι άνθρωποι θα συναντιούνται, θα συνομιλούν, θα κοινωνικοποιούνται, και θα απολαμβάνουν τον ελεύθερο χρόνο τους.

Η Δημοτική Κίνηση που εκπροσωπείται στο Δημοτικό Συμβούλιο Καλλιθέας κατέχοντας μια έδρα εκλεγμένου Συμβούλου επισημαίνει ακόμη, σύμφωνα με την ανακοίνωση της, ότι τέσσερα χρόνια ζητούσε να γίνει πλατιά ενημέρωση των κατοίκων και αγωνιστικές κινητοποιήσεις με κλείσιμο της παραλιακής και κλείσιμο των Δήμων.

φωτό αρχείου   neakallithea.gr

Παράλληλα η «Μια Πόλη στο Δρόμο» κάνει αναφορά για πλάνο του Περιφερειάρχη Αττικής Γιώργου Πατούλη που περιλαμβάνει την  παράδοσή του Φαληρικού Όρμου σε ιδιωτικές εμπορικές και τουριστικές χρήσεις, με γήπεδα τένις(!) και μαρίνες, απροσπέλαστο για τους κατοίκους. 

Η Αριστερή Ανατρεπτική Κίνηση στην ανακοίνωση της παράλληλα τονίζει ότι ο Δήμαρχος Καλλιθέας Δημήτρης Κάρναβος αυτό που «οραματίζεται» για το Παραλιακό Μέτωπο, σύμφωνα με δική του δήλωση στο Δημοτικό Συμβούλιο, είναι ότι «όσο καθυστερεί η Β’ Φάση χάνουμε επενδύσεις, έσοδα και θέσεις εργασίας»! Αναρωτώμενοι αν σε αυτό το όραμα για “επενδύσεις” οφείλονται άραγε και οι προσπάθειές του να εξοβελίσει τους Ναυταθλητικούς Ομίλους από την Μαρίνα της Καλλιθέας και να την μετατρέψει από ναυταθλητική σε τουριστική;

φωτό αρχείου   neakallithea.gr

Τέλος η Δημοτική Κίνηση καλεί τους κατοίκους να πάρουν την υπόθεση της παραλίας στα χέρια τους με αυτοοργανωμένο αγώνα διαρκείας για την ανατροπή των όποιων σχεδίων εμπορευματοποίησης του Παραλιακού Μετώπου. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι η ανακοίνωση της Δημοτικής Κίνησης «Μια Πόλη στο Δρόμο» έρχεται να προστεθεί στην ήδη υπάρχουσα ανακοίνωση της Δημοτικής Παράταξης «Λαϊκή Συσπείρωση» Καλλιθέας και Μοσχάτου – Ταύρου γεγονός που εγείρει ερωτηματικά για το ομόφωνο του κοινού ψηφίσματος που εξέδωσαν τα δύο Δημοτικά Συμβούλια Καλλιθέας και Μοσχάτου – Ταύρου. 

Αναλυτικότερα η Ανακοίνωση της Δημοτικής Κίνηση «Μια Πόλη στο Δρόμο»

Να προχωρήσει άμεσα η Β’ Φάση των έργων στο Παραλιακό Μέτωπο – Όχι στα σχέδια για τσιμεντοποίηση και εμπορευματοποίηση

Σε “επαναστατική” γυμναστική αποφάσισαν να επιδοθούν, μέσα στο κατακαλόκαιρο, οι δήμαρχοι Καλλιθέας και Μοσχάτου – Ταύρου. Με σύνθημα “4 χρόνια καθυστέρησης των έργων στην παραλία – φτάνει πια!” καλούν για την Τρίτη 18 Ιουλίου 2023 σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας, με συμβολικό κλείσιμο δρόμου, και σε συναυλία.

Λες και, επί τέσσερα χρόνια, δεν ήξεραν ότι ο κ. Πατούλης κοροϊδεύει με την Β’ Φάση (ανάπλαση του χώρου) των έργων. Όπως επί τέσσερα χρόνια κοροΐδευε και με την ολοκλήρωση της Α’ Φάσης, με αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν επανειλημμένα οι Τζιτζιφιές και το Μοσχάτο.

Λες και επί τέσσερα χρόνια δεν ζητούσαμε, ως Μια Πόλη στο Δρόμο, να γίνει πλατιά ενημέρωση των κατοίκων και αγωνιστικές κινητοποιήσεις με κλείσιμο της παραλιακής και κλείσιμο των Δήμων.

Οι προθέσεις του κ. Πατούλη είναι φανερές. Επιδιώκει να εντάξει το Παραλιακό Μέτωπο Καλλιθέας – Μοσχάτου στα πλάνα της “Αθηναϊκής Ριβιέρας”, με παράδοσή του σε ιδιωτικές εμπορικές και τουριστικές χρήσεις, με γήπεδα τένις(!) και μαρίνες, απροσπέλαστο για τους κατοίκους.

Γι αυτό και δεν χωράει το υπάρχον γήπεδο ποδοσφαίρου.

Το τι “οραματίζεται” ο κ. Κάρναβος το είπε καθαρά στην κοινή συνεδρίαση των δύο Δημοτικών Συμβουλίων: “όσο καθυστερεί η Β’ Φάση χάνουμε επενδύσεις, έσοδα και θέσεις εργασίας”!

Σε αυτό το όραμα για “επενδύσεις” οφείλονται άραγε και οι προσπάθειές του να εξοβελίσει τους Ναυταθλητικούς Ομίλους από την Μαρίνα της Καλλιθέας και να την μετατρέψει από ναυταθλητική σε τουριστική;

Αντίθετα, εμείς λέμε: όσο καθυστερεί η Β’ Φάση χάνουμε την πρόσβαση στην παραλία μας. Χάνουμε ένα παραλιακό πάρκο, ανάσα για τους κατοίκους των δύο δήμων και ολόκληρης της Αττικής. Χάνουμε ένα χώρο για ήπια αναψυχή, για ήπιες πολιτιστικές δραστηριότητες και αθλητισμό.

Οι κάτοικοι να πάρουμε την υπόθεση της παραλίας στα χέρια μας

Τα σχέδιά τους θα μας βρουν απέναντι!

Δεν μας ρίχνουν στάχτη στα μάτια οι προεκλογικές άσφαιρες τουφεκιές των δημάρχων!

Ως Μια Πόλη στο Δρόμο καλούμε σε κινητοποίηση τους κατοίκους των Τζιτζιφιών, τους κατοίκους της Καλλιθέας και του Μοσχάτου – Ταύρου, τους κατοίκους της Αττικής. Καλούμε σε αυτοοργανωμένο αγώνα διαρκείας για: 

Άμεση απομάκρυνση των μπάζων.

Να παραμείνει το γηπεδάκι ποδοσφαίρου στην παραλία των Τζιτζιφιών.

Να προχωρήσει άμεσα η προκήρυξη της Β’ Φάσης και η ανάπλαση της παραλίας σε έναν χώρο ελεύθερο από την εμπορευματοποίηση, πραγματικά ανοιχτό σε όλους, όπου οι άνθρωποι θα συναντιούνται, θα συνομιλούν, θα κοινωνικοποιούνται, θα απολαμβάνουν τον ελεύθερο χρόνο τους.

Να εξασφαλιστούν κρατικοί πόροι για την μελέτη, κατασκευή και συντήρηση του έργου.

Comments are closed.