Σπ. Ζανιάς: «Κατεδαφίζεται» από τα επιχειρηματικά συμφέροντα το Αθλητικό Κέντρο “Αγ. Κοσμά”

ΑΓΙΟΣ ΚΟΣΜΑΣ  60 ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ!

Προσκλήθηκα σήμερα, ώρα 10:30 από τον Γενικό Γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, κ. Δημήτρη Κουτσούμπα, ως Πρόεδρος της Ολυμπιακής Προετοιμασίας, για περιοδεία στις Αθλητικές Εγκαταστάσεις του Εθνικού Αθλητικού Κέντρου Νεότητας στον Άγιο Κοσμά και θυμήθηκα τα νιάτα μου. 

Υπήρχαν τουλάχιστον 1500 αθλούμενοι νέοι και ενήλικες, σε ένα μοναδικό φυσικό περιβάλλον. Ανοικτά γήπεδα, επτά κλειστά γυμναστήρια, ξενώνες, μαρίνα, εξυπηρετούν δεκατρία Ολυμπιακά Αθλήματα και έχουν αναδείξει Ολυμπιονίκες, Παγκόσμιους Πρωταθλητές/τριες, Ευρωπαϊκούς Νικητές/τριες, Βαλκανιονίκες και το σπουδαιότερο φιλοξενούν κάθε μέρα μαθητές/τριες από όλα τα σχολεία της Αττικής και όχι μόνο. 

Το Αθλητικό Κέντρο, πυλώνας Πολιτισμού, με ανεκτίμητη οικονομική αξία εκποιείται για «δεκάρες», στο βωμό του πρόσκαιρου κέρδους.

Ας δούμε τι έγινε στην άλλη πλευρά προς τον Πειραιά. Ο ευπατρίδης Νιάρχος, αθόρυβα, συνεργαζόμενος με τον Δήμο του Πειραιά, τον Δήμο Καλλιθέας και τον Δήμο Παλαιού Φαλήρου, προχώρησε σε μια γενναία χορηγία και παρέδωσε το παραλιακό μέτωπο στη Νεολαία και στους Έλληνες Πολίτες, δημιουργώντας ένα μοναδικό Πολιτιστικό Κέντρο στη θέση που έπρεπε, έξω από το παράκτιο μέτωπο. 

Ας πράξουν το ίδιο οι Οικογένειες Λάτση και Κωνσταντακόπουλου, για το Αθλητικό Κέντρο του Αγίου Κοσμά. Τα ανταποδοτικά οφέλη να μείνουν στο Δήμο Ελληνικού-Αργυρούπολης και το παράκτιο μέτωπο να μην αλλάξει μορφή. Να χρηματοδοτηθεί η συντήρηση των εγκαταστάσεων του Αγίου Κοσμά και τα ξενοδοχεία της LAMDA DEVELOPMENT ΑΕ – ΤΕΜΕΣ ΑΕ να εγκατασταθούν πάνω από τη Λεωφόρο Ποσειδώνος. 

Πιστεύω ότι, όποιοι συναινούν στην απομάκρυνση των εγκαταστάσεων του Αγίου Κοσμά από το παράκτιο μέτωπο, όπου κι αν δραστηριοποιούνται, Τοπική Αυτοδιοίκηση Α’ και Β’ βαθμού, Πολιτικά κόμματα έχουν λάθος εκτίμηση και η ιστορία θα τους διαψεύσει. 

Ο Άγιος Κοσμάς πρέπει να παραμείνει όπως τον οραματίστηκε και τον εγκαινίασε το έτος 1961, ο αείμνηστος Κωνσταντίνος Καραμανλής. Όπως τον στήριξαν στη συνέχεια οι αείμνηστοι Ανδρέας Παπανδρέου και Κωνσταντίνος Μητσοτάκης. Κληρονομιά στον Ελληνικό Αθλητισμό και στη Νεολαία της Πατρίδας μας. 

Τη διατήρηση των εγκαταστάσεων ζήτησε σήμερα ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ κ. Δημήτρης Κουτσούμπας. 

Σπύρος Ζανιάς

Πρόεδρος Ολυμπιακής Προετοιμασίας

Αντιπρόεδρος Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Τένις

Comments are closed.