«Σπιτάκια Ανακύκλωσης»: Στο δρόμο Μπακογιάννη – Ζέρβα και ο Κάρναβος – Τα στήνει παντού πριν φύγει

0
1872

Στο δρόμο που χάραξαν οι απερχόμενοι Δήμαρχοι Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης και Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας «προσχώρησε» και ο απερχόμενος Δήμαρχος Καλλιθέας Δημήτρης  Κάρναβος ο οποίος ενώ δεν προχώρησε στην τοποθέτηση των «Σπιτιών Ανακύκλωσης» πριν τις εκλογές προκειμένου να αποφύγει αντιδράσεις από τους πολίτες και τις παρατάξεις, τώρα τα «απλώνει» σε όλη την πόλη.

Η ενέργεια αυτή του απερχόμενου Δημάρχου δείχνει σαν να θέλει να «τιμωρήσει» τους πολίτες που δεν τον εξέλεξαν και ξεκίνησε να τοποθετεί «σπιτάκια ανακύκλωσης» στην πόλη καταπατώντας όποιους ελεύθερους χώρους υπάρχουν για τους πεζούς στην Καλλιθέα ξεσηκώνοντας παράλληλα θύελλα διαμαρτυριών από τους κατοίκους.

Το Aftodioikisi για τα «Σπιτάκια Ανακύκλωσης»

Το θέμα με τα «Σπιτάκια Ανακύκλωσης» το έφερε πρόσφατα στην επικαιρότητα το έγκριτο ειδησεογραφικό σάιτ Aftodioikisi κάνοντας εκτεταμένη αναφορά στην οποία επισημαίνει πως μετά τον Κώστα Μπακογιάννη ο οποίος ξεκίνησε και γεμίζει την Αθήνα με τα πολυκέντρα ανακύκλωσης, ξαφνικά τις τελευταίες μέρες, άρχισαν να ξεπετάγονται και στη Θεσσαλονίκη.

Στο ρεπορτάζ του το Aftodioikisi αναφέρει χαρακτηριστικά «Γιατί οι αποτυχημένοι (στις εκλογές) και απερχόμενοι δήμαρχοι Αθηναίων και Θεσσαλονίκης καίγονται να ολοκληρώσουν το πρόγραμμα; Τους έπιασε… οικολογική συνείδηση ένα μήνα πριν την αποχώρησή τους από τους δημαρχιακούς θώκους; Διότι η συμπεριφορά τους γεννά πολλά και εύλογα ερωτήματα. Αξίζει να υπενθυμιστεί ότι ο νεοεκλεγείς δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Στέλιος Αγγελούδης, κατήγγειλε από τον περασμένο Αύγουστο τις πρακτικές Ζέρβα με τα “σπιτάκια ανακύκλωσης”.Ειδικότερα, ο κ. Αγγελούδης είχε κάνει λόγο για κόλαφο της διοίκησης του δήμου και για μεθοδεύσεις , χαρακτηρίζοντας το θέμα «όνειδος της διοίκησης Ζέρβα.

Ένα από τα «Σπιτάκια Ανακύκλωσης» που «ξεφύτρωσε» ξαφνικά δίπλα από την παιδική χαρά στη συμβολή των οδών Αγίας Ελεούσας και Ακροπόλεως.

Κάτι αντίστοιχο πλέον συμβαίνει και στο Δήμο Καλλιθέας όπου ο απερχόμενος Δήμαρχος ενώ γνωρίζει τις θέσεις του νεοεκλεγέντος Δημάρχου Κώστα Ασκούνη, ο οποίος έχει σηκώσει ψηλά το θέμα, τόσο στο Δημοτικό Συμβούλιο όσο και στην τοπική κοινωνία, και είναι δηλωμένη η αντίθεση του για τα «Σπιτάκια Ανακύκλωσης», ο κ. Κάρναβος προχωρεί άρον-άρον στην τοποθέτηση τους.

Ένα ακόμη «Σπιτάκι» που «ξεφύτρωσε» στο πάρκο Εθελοντών Αιμοδοτών στη συμβολή των οδών Αχιλλέως και Σωκράτους έμπροσθεν του 14ου Γυμνασίου Καλλιθέας. 

Δεν χωράει αμφιβολία ότι το θέμα θα πάρει διαστάσεις και αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καλλιθέας την Τρίτη 7 Νοεμβρίου 2023 όπου στην ημερήσια διάταξη υπάρχει σχετικό θέμα για τα «Σπιτάκια Ανακύκλωσης»

Comments are closed.