Σε αποθετήριο μπάζων από άλλα έργα έχει μετατραπεί ο Φαληρικός Όρμος – Τι καταγγέλει ο Α. Ευθυμίου

Τη μετατροπή του εργοταξίου του Φαληρικού Ορμου σε αποθετήριο μπάζων από άλλα έργα στο λεκανοπέδιο καταγγέλει ο Δήμαρχος Μοσχάτου – Ταύρου Ανδρέας Ευθυμίου.

Ο Δήμαρχος Μοσχάτου-Ταύρου, Ανδρέας Ευθυμίου, διαπιστώνοντας την αυθαίρετη μεταφορά μπαζών από άλλες περιοχές και την παράνομη εναπόθεσή τους στον χώρο του εργοταξίου του παραλιακού μετώπου, έκανε αυτοψία στο εργοτάξιο, συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο Καθαριότητας και Περιβάλλοντος, Θανάση Ντερέκα.

Με την ολοκλήρωση της αυτοψίας και την επιβεβαίωση των παράνομων πράξεων στον χώρο, ενημέρωσαν το Α.Τ. Μοσχάτου-Ταύρου, το οποίο ανταποκρίθηκε αμέσως και ξεκίνησε τη διαδικασία για την ποινική δίωξη. Ήδη, η Αστυνομία προχώρησε σε κατάσχεση ενός φορτηγού οχήματος από αυτά που μετέφεραν μπάζα στο εργοτάξιο της Παραλίας.

Με εντολή του Δημάρχουη Νομική υπηρεσία του Δήμου προβαίνει σε κάθε περαιτέρω νομική ενέργεια, ενώ με επιστολή του ο Ανδρέας Ευθυμίου ζητά την παρέμβαση των αρμοδίων Υπουργών Δημοσίων Έργων, Περιβάλλοντος και Εσωτερικών, του Περιφερειάρχη Αττικής και των Επιθεωρητών Περιβάλλοντος για να σταματήσει αυτή η αυθαιρεσία.

Η παράνομη μεταφορά γινόταν παρά τις ομόφωνες αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου Μοσχάτου-Ταύρου και των κοινών συνεδριάσεων των Δημοτικών Συμβουλίων Μοσχάτου-Ταύρου και Καλλιθέας για την άμεση απομάκρυνση των προϊόντων εκσκαφής.

Ο Δήμαρχος Μοσχάτου-Ταύρου, Ανδρέας Ευθυμίου, δήλωσε για το θέμα τα εξής: «Δεν θα επιτρέψουμε να μετατραπεί η περιοχή μας σε χωματερή συγκέντρωσης μπαζών από άλλους χώρους άλλων εργοταξίων της Αττικής. Επιτέλους, η Κυβέρνηση και η Περιφέρεια Αττικής να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Αντί να υλοποιείται η Β’ φάση, δεν έχει ολοκληρωθεί ούτε η Α’ και, δυστυχώς, έχουμε αυτά τα παράνομα φαινόμενα, τα οποία υποβαθμίζουν το περιβάλλον και την ποιότητα ζωής των πολιτών και αγνοούν πλήρως την Τοπική Αυτοδιοίκηση και τις αποφάσεις της. Ως εδώ! Ζητώ την παρέμβαση των Υπουργών Δημοσίων Έργων, Περιβάλλοντος και  Εσωτερικών, του Περιφερειάρχη Αττικής και των Επιθεωρητών Περιβάλλοντος για να σταματήσει αυτός ο εμπαιγμός σε βάρος της Τοπικής Κοινωνίας».

Comments are closed.