Σγουρός προς Πατούλη: «Σταμάτα τις υπεκφυγές και δώσε απαντήσεις για το έργο στο Φαληρικό όρμο»…

Με δήλωση του στα social media ο πρώην Περιφερειάρχης Αττικής και επικεφαλής της αντιπολίτευσης Ιωάννης Σγουρός καλεί τον Περιφερειαρχή Αττικής Γιώργο Πατούλη να σταματήσει να υπεκφεύγει και να δώσει εξηγήσεις για την ταλαιπωρία που υφίστανται δεκάδες χιλιάδες πολιτών από την κυκλοφοριακή συμφόρηση που έχει δημιουργήσει το πάγωμα των έργων στο Φαληρικό όρμο.

Παράλληλα ο κ. Σγουρός εξαπολύει σφοδρή επίθεση κατά του Γιώργου Πατούλη κατηγορώντας τον για «υπόγειες μεθοδεύσεις», όπως αναφέρει στη δήλωση του, προκειμένου να διασπάσει την παράταξη της αντιπολίτευσης για να εξασφαλίσει μια επίπλαστη πλειοψηφία στο Περιφερειακό Συμβούλιο κάνοντας ευθέως λόγο για ενέργεια που πληγώνει το δημοκρατικό πυρήνα της αυτοδιοίκησης. 

Αξίζει να σημειωθεί πως για την καθυστέρηση έναρξης των έργων στο Φαληρικό όρμο, οι δημοτικές παρατάξεις στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καλλιθέας ζήτησαν την παρουσία του Περιφερειάρχη Αττικής σε ειδική συνεδρίαση προκειμένου να ενημερώσει ο ίδιος το Δημοτικό Συμβούλιο για το τι μέλλει γενέσθαι με τα έργα. 

Για την επίσπευση των έργων ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος είχε προκαλέσει έκτακτη σύσκεψη στο υπουργείο με την συμμετοχή του Γιώργου Πατούλη αλλά και των δήμων Καλλιθέας και ΜοσχάτουΤαύρου στην διάρκεια της οποίας έκανε σαφή την πρόθεση της κυβέρνησης για άμεση συνέχιση και ολοκλήρωση των έργων, ενώ λίγο αργότερα και ο Πρωθυπουργός κάλεσε τον κ. Πατούλη στο μέγαρο Μαξίμου για τον ίδιο ακριβώς λόγο.

Πόσο πιο σαφές δηλαδή να κάνει μια κυβέρνηση, προς ένα στέλεχος της, πως τα έργα στοΦαληρικό όρμο αποτελούν προτεραιότητα και πρέπει όχι μόνο να συνεχιστούν αλλά και να ολοκληρωθούν. Ωστόσο κατά πως φαίνεται, μέχρι στιγμής, ούτε οι υπουργικές «παρεμβάσεις», ούτε και οι πρωθυπουργικές επέδρασαν ευεργετικά για το συγκεκριμένο έργο.. 

Η δήλωση του Γιάννη Σγουρού

Την στιγμή που δεκάδες χιλιάδες πολίτες ταλαιπωρούνται καθημερινά από την κυκλοφοριακή συμφόρηση που έχει προκαλέσει η ανικανότητα της διοίκησης Πατούλη εξαιτίας του παγώματος του έργου του Φαληρικού Όρμου, εκείνη, αντί απαντήσεων στα φλέγοντα ερωτήματα που τέθηκαν προτίμησε να απαντήσει με τον γνώριμο τρόπο, αποφεύγοντας δηλαδή την ουσία και αναλισκόμενη σε επικοινωνιακά φληναφήματα.
Ρωτάμε για ακόμη μία φορά τον κ. Πατούλη και τον καλούμε να απαντήσει ευθέως σταματώντας τις επικοινωνιακές υπεκφυγές
:

  1. Τι συμβαίνει και γιατί ταλαιπωρούνται καθημερινά δεκάδες χιλιάδες πολίτες που επιθυμούν να μεταβούν στα νότια προάστια της Αθήνας
  2. Ως πότε θα συνεχιστεί η ταλαιπωρία και οι ατελείωτες ουρές σε έναν από τους μεγαλύτερους κυκλοφοριακούς κόμβους της πρωτεύουσας
  3. Πόσο έχει κοστίσει συνολικά το έργο, πόσες συμπληρωματικές συμβάσεις έγιναν και πόσα ακόμη χρήματα θα χρειαστούν για να ολοκληρωθεί η Α’ φάση και πότε θα γίνει αυτό
  4. Πόσο θα κοστίσει η μελέτη και ολοκλήρωση της Β’ φάσης, ποιος θα αναλάβει το κόστος και από ποια πηγή χρηματοδότησης
  5. Πότε θα ολοκληρωθεί συνολικά το έργο και θα παραδοθεί στους πολίτες;           

Τέλος ενημερώνουμε τον κ. Πατούλη ότι εάν εκείνος είναι υπερήφανος που μέλη της παράταξής μας ανεξαρτητοποιήθηκαν για να λάβουν έμμισθες θέσεις στη διοίκησή του – σε βαθμό μάλιστα που να το διατυμπανίζει χαιρέκακα σε ανακοινώσεις του (!) – δεν κάνει τίποτα περισσότερο από το να επιβεβαιώνει δημόσια και ανερυθρίαστα ότι μετήλθε κατακριτέους, πρωτοφανείς και υπόγειους τρόπους και μεθοδεύσεις για να διασφαλίσει μία επίπλαστη πλειοψηφία στο Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής, βάλλοντας κατά του πυρήνα του δημοκρατικού μας πολιτεύματος.
Εάν αυτό δεν είναι ελεγκτέο από την ελληνική δικαιοσύνη τότε τι;

Γιάννης Σγουρός Giannis Sgouros Γιάννης Σγουρός Σγουρός Γιάννης

Comments are closed.