Σαρτρουβίλ: Στην αδελφοποιημένη πόλη, τα συγχαρητήρια του Θ. Ψαλιδόπουλου για την «Ημέρα της Βαστίλης»…

0
415


Συγχαρητήρια επιστολή προς τον Δήμαρχο της αδελφοποιημένης με την Καλλιθέα πόλης της Σαρτρουβίλ κ. Πιέρ Φόντ, με την ευκαιρία της σημερινής Ημέρας της Βαστίλλης, απέστειλε ο επικεφαλής της «Προοδευτικής Ενότητας Καλλιθέας» Θοδωρής Ψαλιδόπουλος. Στην επιστολή υπογραμμίζεται μεταξύ άλλων ότι «το ιστορικό περιεχόμενο αυτής της ημέρας, στο οποίο συμπυκνώνονται οι αξίες της Γαλλικής Επανάστασης, ενέπνευσε τον αγώνα των Ελλήνων για τη δική τους ελευθερία και την ανεξαρτησία τους» και διαπιστώνεται πως αυτό «εξακολουθεί να αποτελεί ακρογωνιαίο λίθο των προσπαθειών, τις οποίες οι πολίτες των δύο χωρών καταβάλλουν, ώστε να οικοδομήσουν την Ευρώπη της ευημερίας και της κοινωνικής δικαιοσύνης».

Από την εκδήλωση αδελφοποίησης των δύο πόλεων, ο δήμαρχος Γιάννης Γάλλος, οι αντιδήμαρχοι Γιώργος Ψαλιδόπουλος, Σαμψών Μακρίδης, Θοδωρής Παπαθανασόπουλος, Μίμης Χαριάδης, Σάββας Νικολαίδης, Ρένα Ψαλιδόπουλου, ο δήμαρχος Σαρτρουβίλ Όγκουστ  μέλος του Γαλλικού Κομμουνιστικού Κόμματος

Αναφερόμενος στην τρέχουσα διεθνή συγκυρία, ο Θ. Ψαλιδόπουλος σημειώνει, εξάλλου, ότι «διεθνή γεγονότα, συνδεόμενα με την κατάσταση στην ανατολική Μεσόγειο, επιβεβαιώνουν τους ιδιαιτέρους δεσμούς μεταξύ της Γαλλίας και της Ελλάδος. Σ’ αυτό το έδαφος ανανεώνεται μια ιστορική συμμαχία, προσανατολισμένη στην ειρήνη και την εφαρμογή των διεθνών κανόνων δικαίου. Υποστηρίζομε θερμά την αναβάθμιση της συνεργασίας και μεταξύ των θεσμών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης των δύο χωρών, μεταξύ της Σαρτρουβίλ και της Καλλιθέας», τονίζει ο ίδιος.

Με την ίδια επιστολή, ο Θ. Ψαλιδόπουλος συγχαίρει, επίσης, τον κ. Πιέρ Φόντ για την πρόσφατη πολλοστή επανεκλογή του, την οποία χαρακτηρίζει ως «μια εγγύηση πως οι δύο πόλεις μπορούν να κατακτήσουν σπουδαία θέση στην υλοποίηση των κοινών αξιών των πολιτών τους». 

Comments are closed.