Σήμερα η εκδήλωση του ΚΚΕ για τα 80 χρόνια από τη νίκη στο Στάλινγκραντ

0
136

Ογδόντα χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από τη νίκη στο Στάλινγκραντ που σήμανε την αρχή του τέλους του γερμανικού φασισμού.

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη και φονικότερη μάχη του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου και της παγκόσμιας ιστορίας γενικότερα. Υπολογίζεται ότι πάνω από 1.500.000 άνθρωποι (στρατιώτες και πολίτες) έχασαν τη ζωή τους. Όταν κάνουμε λόγο για «Μάχη του Στάλινγκραντ», εννοούμε μια σειρά πολεμικών συγκρούσεων μεταξύ Γερμανών και Σοβιετικών, που έλαβαν χώρα από τις 23 Αυγούστου 1942 έως τις 2 Φεβρουαρίου 1943 στα περίχωρα και στο κέντρο της πόλης του Στάλινγκραντ (νυν Βόλγκογκραντ).

Το ΚΚΕ θέλοντας να τιμήσει τη μνήμη όλων όσων έδωσαν τον υπέρ πάντων αγώνα για τη νίκη στο Στάλινγκραντ πραγματοποιεί σήμερα, Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2023 στις 19:00, εκδήλωση στο Δημοτικό κινηματογράφο «Καλυψώ» με κεντρική ομιλήτρια την υποψήφια Βουλευτή επικρατείας και μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ Χριστίνα Παναγιωτακοπούλου, ενώ χαιρετισμό θα απευθύνει η Ρούλα Ελευθεριάδου υποψήφια βουλευτής με το ΚΚΕ στο Νότιο Τομέα.

Θα ακολουθήσει μουσικό αφιέρωμα με τη Μαριλίζα Λούντζη, ενώ το πρωί στις 10:00 θα πραγματοποιηθεί κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο του Σοβιετικού Στρατιώτη.

 

 2 Φλεβάρη 1943Ο Κόκκινος Στρατός κατατροπώνει την πολεμική μηχανή της ναζιστικής Γερμανίας, που ως τότε φάνταζε ανίκητη...

Το σύνθημα «Ούτε ένα βήμα πίσω!», έγινε πραγματικότητα, γιατί ο σοβιετικός λαός και στρατόςυπερασπίστηκε τη δική του εξουσία, το σοσιαλισμό, τις κατακτήσεις του σε όλους τους τομείς της κοινωνικής ζωής. Το Στάλινγκραντ ήταν το σημείο καμπής στο Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Η αφετηρία της αντεπίθεσης στις δυνάμεις του Άξονα. Στις 30/4/1945 η Κόκκινη σημαία ανεμίζει στο Ράιχσταγκ. Στις 9 Μάη 1945 η μεγάλη Αντιφασιστική Νίκη των Λαών είναι πραγματικότητα, καθώς η ναζιστική Γερμανία υπογράφει παράδοση άνευ όρων.

Οι μεγάλες νίκες της Σοβιετικής Ένωσης, έδωσαν ώθηση στα αντικατοχικά κινήματα μιας σειράςχωρών, όπως και της Ελλάδας με αιμοδότη το ΚΚΕ, καθοδηγητή του ηρωικού αγώνα του ΕΑΜ, του ΕΛΑΣ, της ΕΠΟΝ. Απέδειξαν ότι όταν ο λαός είναι αποφασισμένος και οργανωμένος μπορεί να τα βάλει και με τους πιο ισχυρούς αντιπάλους. Μπορεί να νικήσει έχοντας σταθερό στόχο τηνανατροπή τη καπιταλιστικής βαρβαρότητας, την κατάκτηση της δικής του εξουσίας.

2 Φλεβάρη 2023Τα σύννεφα του ιμπεριαλιστικού πολέμου πυκνώνουν

Ο ιμπεριαλιστικός πόλεμος ΝΑΤΟ- Ρωσίας στην Ουκρανία, συμπληρώνει ένα χρόνο καικλιμακώνεται. Η μάχη ΗΠΑ- Κίνας για την πρωτοκαθεδρία στο ιμπεριαλιστικό σύστημα, πυροδοτεί εξελίξεις. Μια νέα καπιταλιστική οικονομική κρίση είναι προ των πυλών, σε χώρες- ατμομηχανές της ΕΕ. Ο ανταγωνισμός για τα μερίδια στη λεία των αγορών, των πηγών και δρόμων μεταφοράς ενέργειας έχει ολέθριες συνέπειες για τους λαούς, που πληρώνουν με την προσφυγιά, ακόμα και με το αίμα τους.

Η συμμετοχή της άρχουσας τάξης της χώρας μας, στον πόλεμο στην Ουκρανία και στους ΝΑΤΟϊκούς σχεδιασμούς, έχει τη σφραγίδα της κυβέρνησης ΝΔ με τη συμφωνία του ΣΥΡΙΖΑ, του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ και των άλλων αστικών κομμάτων. Βάζει σε μεγάλους κινδύνους τον ελληνικό λαό, τους λαούς της ευρύτερης περιοχής. Γιατί καμία ασφάλεια και ειρήνη δε μπορούν να εγγυηθούν το ΝΑΤΟ και η ΕΕ, που πυροδοτούν την επιθετικότητα του τουρκικού κράτους, δεν αναγνωρίζουν σύνορα, μεγαλώνουν τους κινδύνους για επώδυνους συμβιβασμούς για τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας. 

Αποδεικνύεται ότι η «εξωτερική πολιτική» είναι συνέχεια της πολιτικής που ασκείται μέσα στη χώρα. Ο λαός στενάζει από την ακρίβεια, την ενεργειακή φτώχεια, τη φοροληστεία, τους καθηλωμένους μισθούς και συντάξεις. Την ίδια στιγμή, η χώρα αναδεικνύεται σε πρωταθλήτρια στις δαπάνες για το ΝΑΤΟ, που δεν έχουν σχέση με την άμυνα της χώρας, με το αστρονομικό ποσό των 6,5 δις. το 2021.

Καμιά αναμονή! Καμιά ανοχή στη συμμετοχή της χώρας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, οργανισμούς και πολέμους! 

Η ιστορία διδάσκει ότι ο λαός μπορεί να χαράξει τη δική του πορεία, υπερασπιζόμενος τα συμφέροντά του και όχι των εκμεταλλευτών του. Σημαδεύοντας τον πραγματικό αντίπαλο, τους επιχειρηματικούς ομίλους, το κράτος τους και τους διεθνείς συμμάχους τους, παίρνοντας οριστικό διαζύγιο από τα κόμματα που τους στηρίζουν. 

Γιατί μόνο ο λαός μπορεί να σώσει το λαό, 

βαδίζοντας στο δρόμο της ανατροπής

ΜΕ ΚΚΕ ΔΥΝΑΤΟ!

Comments are closed.