Ρένα Δούρου: Στις 10 π.μ. επισκέπτεται το εργοτάξιο στο Παραλιακό Μέτωπο…

0
822

Η πρώην Περιφερειάρχης Αττικής και επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο Περιφερειακό Συμβούλιο Ρένα Δούρου θα επισκεφτεί στις 10:00 το πρωί το εργοτάξιο στο Παραλιακό Μέτωπο.
Η Κα Δούρου θα συνοδεύεται από τους δημάρχους της περιοχής, Δημήτρη Κάρναβο Καλλιθέας, Ανδρέα Ευθυμίου Μοσχάτου-Ταύρου, Γιάννη Φωστηρόπουλο Π. Φαλήρου, τον πρώην δήμαρχο Καλλιθέας Κώστα Ασκούνη, τους επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων «Προοδευτική Ενότητα Καλλιθέας» Θοδωρή Ψαλιδόπουλο, «Πολίτες σε Δράση για την Ανατροπή» Μπάμπη Μπιλίνη.

Η επίσκεψη της πρώην Περιφερειάρχη Αττικής αποκτά ιδιαίτερο ενδιαφέρον καθώς μετά και την πρόσφατη παρέμβαση του υπουργού Εσωτερικών Τάκη Θεοδωρικάκου, με εντολή του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, για άμεση ολοκλήρωση των έργων της Α’ φάσης και ταυτόχρονη δημοπράτηση της Β’ φάσης, πολύς λόγος έχει γίνει για την ύπαρξη ολοκληρωμένης μελέτης άμεσα προς δημοπράτηση αλλά και με εξασφαλισμένη χρηματοδότηση από την Περιφέρεια Αττικής από την θητεία της Κας Δούρου.

Ως γνωστό η Κα Δούρου σε πρόσφατη παρέμβαση που έκανε για το θέμα είχε αναφέρει ότι «…Μετά την ταχύτατη δημοπράτηση της Α φάσης, η Διοίκηση της Δύναμης Ζωής ετοίμασε τον διαγωνισμό για την Β φάση του έργου, που αφορά την διαμόρφωση του νέου αναγλύφου της περιοχής και το σύνολο της υποδομής του Οικολογικού Πάρκου, με προϋπολογισμό 110 εκατομμυρίων ευρώ, με τα χρήματα δεσμευμένα στο Τεχνικό Πρόγραμμα της Περιφέρειας Αττικής. Στη δε Μελέτη της Β Φάσης έγινε μια αναγκαία αναδιαμόρφωση, ώστε να αφαιρεθούν ορισμένα υπερβολικά κόστη (πχ θερμαινόμενες πισίνες, κατασκευές κτισμάτων προς ενοικίαση, εικαστικές κατασκευές κλπ). Θα απέμενε μόνον για την ολοκλήρωση του Οικολογικού Πάρκου, η φύτευση του πρασίνου, προϋπολογισμού 30 εκατομμυρίων ευρώ, η οποία και διαχωρίστηκε από τα υπόλοιπα έργα προκειμένου ο σχετικός διαγωνισμός να γίνει μεταξύ εξειδικευμένων εταιριών πρασίνου, για προφανείς λόγους ποιότητας…».

Έτσι πλέον η επίσκεψη της Κας Ρένας Δούρου θα δώσει μια άλλη τροπή στη δημόσια συζήτηση που έχει ξεκινήσει το τελευταίο χρονικό διάστημα και αφορά τα έργα της Α’ και της Β’ φάσης στο Παραλιακό μέτωπο.


Comments are closed.